Rukomet

LŠ: Budućnost demolirala Lapjcig u Njemačkoj!

Rukometašice Budućnosti ostvarile su petu pobjedu u glavnoj rundi Lige šampiona –”plave” su u utakmici petog kola grupe 1, u Lajpcigu savladale istoimeni njemački tim 32:19 (15:6) i nastavile pobjedničku seriju. Aktuelne vicešampionke Evrope u prošlom kolu su osigurale prvu poziciju u grupi, ali se to nije odrazilo na izdanje u Lajpcigu, jer su protiv njemačkog tima još jednom potvrdile dominaciju i ulogu prvog favorita za osvajanje trofeja.Budućnost u posljednjem kolu glavne runde, 15. marta dočekuje Krim, a nakon toga očekuje ime protivnika u četvrtfinalu, na putu ka drugom uzastopnom učešću na finalnom turniru.
LŠ: Budućnost demolirala Lapjcig u Njemačkoj!
Portal AnalitikaIzvor

Sve igračice dobile su priliku, u listu strijelaca su se upisale sve osim Jelena Despotović iŽeljka Nikolić, a na golu su se mijenjale Marta Žderić, Klara Voltering i Marina Rajčić.  Kristina Neagu je bila najefikasnija sa devet golova, Dragana Cvijić, Radmila Petrović i Milena Knežević su postigle po četiri, a Katarina Bulatović i Majda Mehmedović su tri puta zatresle protivničku mrežu.

Od starta se vidjela razlika u kvalitetu, pa je domaćin bio ravnopravan protivnik samo u uvodnom dijelu meča. Budućnost je prvi put povela u desetom minutu (3:2), nakon serije od 4:0 prednost je uvećala na 7:3, koju je poslije šest uzastopnih pogodaka povisila na devet (13:4) u 25. minutu. ”Plave” su prvi put dvocifrenu prednost stekle u 26. minutu nakon što je Cvijić zatresla mrežu za 15:5.

Pobjednik je bio poznat nakon prvih 30 minuta, ali se izabranice Dragana Adžića nijesu zaustavile već su postigle šest vezanih golova na početku nastavka i u 36. minutu povele 21:6, nakon dve vezana pogotka Katarine Bulatović. Razlika je u dva navrata iznosila i 16 golova (23:7, 40. minut i 24:6, 43. minut), oba puta nakon što je mrežu njemačkog tima zatresla Neagu. U finišu meča, trener Adžić dao je priliku i igračicama sa manjiom minutažom, a sve djevojke su je iskoristile na najbolji način.

Vardar je u premijernom meču petog kola u petak u Ljubljani savladao Krim 47:29, a u posljednjem meču grupe 1, u nedjelju će igrati Dinamo Sinara i Tiringer. Budućnost u posljednjem kolu glavne runde, 15. marta dočekuje Krim, a nakon toga očekuje ime protivnika u četvrtfinalu, na putu ka drugom uzastopnom učešću na finalnom turniru.

LAJPCIG – BUDUĆNOST 19:32 (6:15)

LAJPCIG – Arena Lajpcig. Gledalaca: 1.500. Sudije: Poulsen i Mortensen (Danska). Sedmerci: Lajpcig 4 (2), Budućnost 7 (5). Isključenja: Lajpcig 2, Budućnost 12 minuta.

LAJPCIG: ŠILKE (10 odbrana i dva sedmerca), Rot, MAZUKO 1, Atladotir, MILER, HERTLAJN 1, ŠULCE 1, KUDLAČ 9 (2), HUBINGER 1, Dil 1, Rajmer 4, Joneak 1, Urbiht, Rezike.

BUDUĆNOST: Voltering (dvije odbrane), Rajčić (1 odbrana), ŽDERIĆ (dvije odbrane i sedmerac), PETROVIĆ 4, NEAGU 9 (4), Nikolić, Dalbi 1, BULATOVIĆ 3, Ramusović 1, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra 2 (1), KNEŽEVIĆ 4.

Portal Analitika