Društvo

Nezapamćena mećava na Durmitoru: Autobusi ne voze do Žabljaka

Nevrijeme na Durmitoru se ne smiruje, a zima kao da tek dolazi. Treći je dan kako je jaka mećava gotovo paralizovla život na području Žabljaka.
Nezapamćena mećava na Durmitoru: Autobusi ne voze do Žabljaka
Portal AnalitikaIzvor

Autobuski saobraćaj prema Nikšiću i Podgorici u prekidu je tri dana. U Žabljak samo povremeno stiže autobus iz Pljevalja i Beograda, a danas je izostala i ta jedina autobuska veza Žabljačana sa svijetom.

 ..

Na Jezerskoj visoravni putari se i danas bore sa nezapamćenom mećavom, ali put prema Šavniku i dalje je neprohodan. Od Žabljaka do Podgorice saobraća se preko Đurđevića Tare i Mojkovca. U kanjonu Tare neprekidno dežuraju ekipe putara jer su učestale sniježne lavine.

Sva durmitorska sela su zavijana danima, pa je gotovo polovina stanovnika opštine u potpunoj sniježnoj blokadi.

 ..

Žabljak je zatrpan snijegom, a prohodne su samo glavne gradske ulice. Snijeg uveliko prelazi visinu od metra ipo, a smetovi i po više metara visine.

Oluja nije izazvala veće štete na elektromrežama pa je snabdijevanje strujom uglavnom redovno. (Portal RTCG, Radio Crne Gore)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.