Ostalo

EP: Rakić bez polufinala

Crnogorski atletičar Luka Rakić debitantski nastup na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu završio je u kvalifikacijama trke na 60 metara. Rakić je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi bio sedmi sa rezultatom šest sekundi i 87 stotinki.
EP: Rakić bez polufinala
Portal AnalitikaIzvor

To je u ukupnom plasmanu bilo 31. vrijeme od 37 takmičara, koliko je nastupilo u kvalifikacijama. Njegov lični i nacionalni rekord u dvorani iznosi 6,80 sekundi. U skoku u vis Marija Vuković je juče u kvalifikacijama preskočila 177 centimetara i nastup završila na 20. mjestu.

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović, kazao je da je zadovoljan debitantskim nastupom crnogorskih atletičara na dvoranskom prvenstvu Evrope.

"Zadovoljan sam rezultatima posebno ako se ima u vidu da naši takmičari treniraju bez dvorane. Zadovoljstvo je naći se među atletičarima iz 49 država sa oko 700 takmičara. Na rezultat Vuković uticalo je to što je ljestvica podizana za pet, umjesto za tri centimetra koliko je ona navikla. Siuran sam da je to omelo da ostvari još bolji rezultat", rekao je Erović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Portal Analitika