Ostalo

Vajrajter najbolja u Garmiš Partenkirhenu

Tina Vajrajter iz Lihtenštajna pobjednica je sedmog spusta sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Garmiš Partenkirhenu. Ona je do prve pobjede ove sezone, ukupno četvrte u Svjetskom kupu, došla u vremenu minut, 40 sekundi i 94 stotinki. To je njena prva pobjeda u spustu, nakon što je dva puta slavila u superveleslalomu i jednom u veleslalomu.
Vajrajter najbolja u Garmiš Partenkirhenu
Portal AnalitikaIzvor

Vajrajter je za 51 stotinku bila brža od drugoplasirane Austrijanke Ane Feninger, dok je treća bila Slovenka Tina Maze sa 91 stotinkom zaostatka. Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Nikol Hosp, peta je bila Slovenka Ilka Štuhec, a šesta Italijanka Nađa Fankini.

Amerikanka Lindzi Von, koja je danas sedma, vodeća je u plasmanu spusta sa 402 boda. Feninger je druga sa 367, dok je treća Maze sa 306 bodova. Čelnu poziciju u generalnom plasmanu Svjetskog kupa zauzima Maze sa 1205 bodova. Feninger je druga sa 1181, dok je treća Amerikanka Mikaela Šifrin sa 750 bodova. Skijašice će sjutra u u Garmiš Partenkirhenu voziti superveleslalom. (Mina)

Portal Analitika