Abiznis

U Njujorku živi najviše milijardera ali i beskućnika

Prema najnovijoj Forbsovoj listi gradova sa najviše milijardera na svijetu, Njujork se našao na prvom mjestu sa 78 superbogataša, ali u njemu raste i broj beskućnika tempom od 19 odsto godišnje i na najvišem je nivou još od doba Velike depresije.
U Njujorku živi najviše milijardera ali i beskućnika
Portal AnalitikaIzvor

Njujork je po broju milijardera potisnuo prošlogodišnjeg lidera, rusku prijestonicu Moskvu koja je pala na drugo mjesto. Prošle godine u Moskvi je živjelo 84 najbogatijih, a ove 68.

Na trećem mjestu je Hong Hong sa 64 milijardera, slijedi London sa 46. Na petom mjestu je Peking sa 45 milijadera, a prate ga Mumbaj sa 33 ekstrabogataša i Seul sa 29.

Istanbul se našao na osmom mestu sa 28 milijardera, Pariz na devetoj poziciji sa 27 i San Francisko na desetom mjestu sa 26, prenio je list Eko.

U izvještaju američkog magazina navodi se da trećina od ukupno 1.826 milijardera koji su se našli Forbsovoj listi živi u 20 najvećih gradova svijeta. (Blic)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.