Abiznis

Mark Letenbichler: Crna Gora nebrušeni dijamant

Uslovi poslovanja i investiciona klima u Crnoj Gori povoljni su za strane investitore, što se posebno odnosi na poresku regulativu, ocijenio je direktor kompanije Regent Hotels & Resorts, Mark Letenbichler.
Mark Letenbichler: Crna Gora nebrušeni dijamant
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, može postojati nekoliko administrativnih barijera, kao što su procedure uvoza, što je od vitalnog značaja za hotel u nastojanjima da uveze sastojke iz inostranstva za restorane i spa centar, ali i one se vremenom otklanjaju. 

„Isto važi i za mnoge nove prakse, koje su se usvajale i poboljšavale iznenađujućim tempom otkako smo otvorili hotel“, rekao je on za časopis Montenegro Airlinesa, Luxury Inflight.

On je ocijenio da je Crna Gora nebrušeni dijamant i u Regentu su spremni da učine da ona zasija na globalnoj sceni. Letenbichler je, kako kaže, impresioniran činjenicom da su mnogi ljudi, stranci u Crnoj Gori, ovu zemlju počeli da zovu svojim drugim domom. 

„Naša misija je da učinimo da ovaj 'dom' bude što ugodniji, sa modernim sadržajima i intuitivnim uslugama“, poručio je Letenbichler.

Na pitanje šta je podstaklo svjetski poznat brend poput Regent-a da ulaže u Crnu Goru, on je odgovorio da im se odabir Crne Gore, kao nove i buduće luksuzne destinacije, čini kao dobra odluka.

„Imajući u vidu da Regent ima svoje hotele i resorte u posebnim, jedinstvenim destinacijama, mi smo zaista istražili potencijale Crne Gore i jednostavno smatrali da će to biti interesantno mjesto za smještanje našeg hotela“, kazao je Letenbichler. „Činjenica da je Crna Gora još mnogima nepoznata je prednost za nas“.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je mlada država, koja polako počinje da samostalno djeluje u svijetu.

„Vjerujem da će dolazak brenda Regent i nekoliko drugih međunarodnih brendova, kao i preuzimanje rizika i istupanje iz zone komfora u cilju promjena, biti odličan potez za destinaciju u cjelini“, smatra Letenbichler. (Mina BUSINESS)

Portal Analitika