Region

Pukao nasip na Gračici

U Srbiji trenutno nema većih problema na rijekama izazvanih padavinama, a jedina problematična situacija je kod Uba gdje se izlila rijeka Gračica.
Pukao nasip na Gračici
Portal AnalitikaIzvor

Kako je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić za agenciju Beta, tokom noći je oko 200 kuća na Ubu bilo ugroženo, ali je uz pomoć Javnog preduzeća "Srbijavode" voda preusmjerena.

On je rekao da se očekuje stagnacija na rječicama koje su se usljed obilnih padavina izlile i da je trenutno najkritičnija situacija na Ubu, a da su, svuda gde je potrebno ekipe bile u pripravnosti. 

Kako je kazao, kod Uba se izlila riječica Gračica koja je probila nasip i ugrozila četiri domaćinstva, ali mještani nijesu evakuisani jer za to nije bilo potrebe, budući da voda nije bila toliko visoka. 

Teren se, kako je kazao obilazi i pomaže u otklanjanju svih problema. 

"To je za sada jedini kritično mjesto", rekao je Marić dodajući da se na svim drugim problematičnim mjestima tokom jučerašnjeg dana, situacija sada smirila. 

Marić je rekao da nema mjesta panici, budući da su padavine stale i očekuje se stagnacija na rijekama, a "crveni meteoalarm" polako prelazi u "zelenu boju".(B92)

Portal Analitika