Crna hronika

Braća Gjinaj osumnjičena za ubistvo MMA borca iz Bara

Ciriška policija intezivno traga za albanskim državljanima, braćom Jetonom i Gjinajom Gjinajem koji se sumnjiče da su ubili Baranina Borisa Račića (30) profesionalnog MMA borca.
Braća Gjinaj osumnjičena za ubistvo MMA borca iz Bara
Portal AnalitikaIzvor

Prema pisanju švajcarskih medija, policija sumnja da su dvojica Albanaca direktni izvršioci ubistva Račića, koji je radio kao obezbjeđenje u jednom ciriškom noćnom klubu i za kojeg se spekulisalo da je bio član i grupe "Horda zla Cirih", prenosi Pobjeda.

Neposredno nakon likvidacije Račića, ciriška policija je uhapsila tri osobe među kojima je i jednog Albanca koji je bio u društvu ubice.

Istraga je pokazala da je Gjinaj bio u sukobu sa Račićem i da mu je nedugo prije ubistva slao prijeteće poruke, između ostalog i preko društvenih mreža.

Dva mjeseca prije likvidacije, Račića su u ulici Langštrase u Cirihu, napale tri osobe od kojih je jedna bila albanski državljanin. U tom obračunu Račić je prošao bez povreda. Račić je ubijen u nedjelju oko 5.15 u Vehntalerštraseu broj 581. Stanari koji su obavijestili policiju o ubistvu ispričali su istražiteljima kako nijesu vidjeli likvidatora. Otac ubijenog Račića tvrdio je da njegov sin nije bio nasilnik kao i da ne zna koji je motiv ubistva. 

Portal Analitika