Društvo

BAR: Gimnazijalci prikupili novac za operaciju bezdomnog psa

Učenici barske Gimnazije „Niko Rolović“ prikupili su za kratko vrijeme novac za operaciju napuštenog psa kome su dali ime Badi. Ovaj bezdomni pas je juče operisan i veterinar mu je hirurškim putem uklonio tumor sa desne prednje noge.
BAR: Gimnazijalci prikupili novac za operaciju bezdomnog psa
Portal AnalitikaIzvor

Kako nam je ispričao maturant Danilo Obradović napuštenog psa su nekoliko puta su njegovi drugovi i on vidjeli kako sa ostalim psima lutalicama luta oko Gimnazije u potrazi za hranom, ali i ljudskom pažnjom.

„Primijetili smo da ima izraslinu kod prednje desne noge. Treći naš susret bio je presudan da ga odvedemo veterinaru jer nismo mogli više da ga gledamo tako bolesnog“, počinje priču sagovornik Portala Analitika.

Kaže da je veterinar odradio sve potrebne testove i zaključio da se radi o tumoru koji se lako može odstraniti. Međutim slaba krvna slika bila je problem i trebalo je sačekati da se Badi oporavi i ojača za operaciju.

„To je bilo prije 20-ak dana. Mi smo za to vrijeme odlučili da ne sjedimo skrštenih ruku već da prikupimo novac za potrebnu operaciju. Veterinar nam je obećao da će dijelom učestvovati u operaciji i dao nam popust“, priča ovaj humani maturant.

Kao što su i naumili, Danilo i njegovi drugovi su u svojoj školi pokrenuli akciju doniranja novca, koliko ko može, za Badija.

„U ponedjeljak smo pokrenuli akciju u školi i prikupili smo 120 eura za operaciju. Uspjeli smo i da mu nađemo smještaj preko naše drugarice koja je u jednoj organizaciji za zaštitu životinja“, otkriva sagovornik Portala Analitika i dodaje da se ljudi i dalje javljaju da pomognu ali da im za sada nije potrebno jer su prikupili dovoljno novca.

badi2Nakon operacije Badi će biti smješten kod Danijela Devića koji će o njemu brinuti osam dana. Potom će gimnazijalci koji su pokrenuli akciju pokušati da ovog psa udome preko organizacija koje brinu o životinjama.

„Dobili smo od jednog udruženja iz Njemačke obećanje da će nam uplatiti novac za četiri dana za smještaj i čuvanje, dok će ostala četiri dana Badi dobiti gratis od Danijela“, priča Danilo kako su uspjeli da nađu smještaj za njihovog četvoronožnog prijatelja.

Do operacije o Badiju brinu ovaj gimnazijalac i njegova djevojka Ana Vukićević.

„Posle škole ga posjetimo i ponesemo mu da jede. Svaki dan idemo da ga nahranimo. Prekjuče zbog nevremena nismo uspjeli da ga pronađemo na uobičajenom mjestu. Bili smo pod stresom jer smo se pitali gdje je i što mu se desilo“, priča sagovornik Portala Analitika i sa oduševljenjem dodaje da su ga danas na velikom odmoru našli kod jedne pekare blizu škole.

Ovaj skromni maturant kaže da nisu samo njegovi durgovi i on zaslužni što će Badi biti operisan i zbrinut nakon operacije već da su u ovoj humanoj akciji pored učenika odjeljenja IV 5, učestvovali svi učenici Gimnazije „Niko Rolović“.

K.Ć.

 

 

Portal Analitika