Fudbal

Jovoviću šest mjeseci suspenzije

Kapiten Sutjeske, Vladimir Jovović, kažnjen je sa pola godine neigranja fudbala zbog udaranja sudije Miloša Novovića i protivničkog fudbalera na nedavnom derbiju protiv Budućnosti.
Jovoviću šest mjeseci suspenzije
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju odluke, koju je donijela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) navodi se da je Jovoviću izrečena jedinstvena disciplinska mjera zabrane igranja od šest mjeseci zbog udaranja protivničkog igrača zatvorenom šakom u predjelu glave i leđa i fizičkog napada na zvaničnika utakmice Novovića na utakmici 18. kola Telekom Prve crnogorske lige odigrane između Sutjeske i Budućnosti.

S obzirom na to, kako se dodaje, da je Jovović prošle sedmice već suspendovan na tri meča zbog udaranja igrača, u navedenih pola godine biće mu obračunato i vrijeme koje je već proveo van terena.

Kažnjen je i sudija derbija, Miloš Novović. On neće suditi u narednih mjesec zbog toga što nije prijavio da ga je Jovović udario.

Novoviću se stavlja na teret podnošenje nepotpunog izvještaja sa utakmice.

Trener Sutjeske Mile Tomić kažnjen je sa 400 eura zbog nepoštovanja Kodeksa o ponašanju članova fudbalskih organizacija, dok je nikšićki klub kažnjen sa 500 eura zbog loše organizacije utakmice protiv Budućnosti.

Kako se navodi na sajtu FSCG, žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere Jovoviću, Tomiću i Novoviću.

Izvor: MINA;

Portal Analitika