Društvo

EPCG: Struju dobile Plužine, Plav, Gusinje

Iz Elektroprivrede je saopšteno da je napajanje gradskih područja svih opština u Crnoj Gori stabilno. Urbani dio Plužina i Mratinje su struju dobili oko 17 sati, dok je u 18 sati napajanje normalizovano i za opštine Plav i Gusinje.
EPCG: Struju dobile Plužine, Plav, Gusinje
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Izuzetno loši vremenski uslovi, obilne padavine i olujni vjetar, uzrokovali su brojne probleme u napajanju strujom, naročito na mreži sa koje se napajaju prigradska i seoska područja, u opštini Kolašin. Bez struje je i kompletno područje Vraneške Doline u Bijelom Polju, kao i značajan dio seoskog područja u okolini Pljevalja i Mojkovca, navode u EPCG.

U cetinjskoj opštini zbog olujnog vjetra došlo je do prekida u napajanju 35 kV dalekovoda prema Čevu, zbog čega je bez struje dio Katunske nahije.

Pomenuta područja će večeras, kako kažu iz EPCG, ostati bez struje. Probleme na mreži na sjeveru uzrokuje je teška obledica na provodnicima, kao i rastinje koje vjetar nanosi na vodove.

Ekipe EPCG će sjutra od ranih jutarnjih časova biti na terenu, kako bi oštećenja na mreži bila sanirana u što kraćem roku. Napominjemo da efikasnost naših ekipa u značajnoj mjeri zavisi od vremenskih uslova, ali i od prohodnosti puteva.

Portal Analitika