Sci/Tech

Koliko je Windows Phone jak u Evropi?

Windows Phone ima težak zadatak da se bori sa Android i iOS platformama, a statistika koju pruža istraživačka kompanija Kantar za tromjesečni period koji se završava u januaru pokazuje da Microsoft i dalje mora mnogo da radi kako bi postao relevantan na ovom tržištu.
Koliko je Windows Phone jak u Evropi?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Statistika pokazuje da Windows Phone radi dobro na nekim tržištima dok je na nekim drugim vrlo slab. Što se tiče evropskih zemalja, Windows Phone je najjači u Italiji gdje ima udio od 13,2 odsto na tržištu, a odmah iza je Francuska sa 13 odsto uddela.

Ovaj operativni sistem ima vrlo dobro učešće na tržištu i u Njemačkoj gdje drži 8,9 odsto udjela, dok u Velikoj Britaniji ima 7,4 odsto udjela. Kada su u pitanju jaka evropska tržišta, Španija nije naklonjena Microsoft-ovoj platformi te tamo Windows Phone ima svega 2,5 odsto udjela.

Izvor: benchmark.rs; foto: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.