Rukomet

Budućnost gostuje Lajpcigu, ADŽIĆ: Da nastavimo sa pobjedama

Budućnost respektuje Lajpcig, ali želi da nastavi seriju pobjeda u Glavnoj rundi Lige šampiona, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić. Lajpcig i Budućnost odigraće sjutra utakmicu petog kola prve grupe Glavne runde.
Budućnost gostuje Lajpcigu, ADŽIĆ: Da nastavimo sa pobjedama
Portal AnalitikaIzvor

Adžić je kazao da se ekipa nije ni do sada, a neće ni ubuduće, opterećivati značajem meča i da odnos rukometašica ne smije zavisti od toga.

„Radimo posvećeno na svakom treningu i nijesmo se ni do sada, a nećemo ni od sada, opterećivati značajem meča. Ukoliko radimo kvalitetno treba kvalitetno i da odigramo. Odnos djevojaka ne smije da zavisi od značaja utamice. Vjerujem da će tako biti i sjutra i da će nam iskustvo iz drugog poluvremena biti dobra lekcija“, kazao je Adžić agenciji MINA.

On je istakao da je Lajpcigu subotnji duel posljednja šansa da uhvati voz za četvrtfnale.

„Eventualna pobjeda protiv nas i Tiringera odvela bi ih u četvrtfinale. Definitivno će biti rasterećeniji nego u prvom meču, jer je bilo primjetno da su bile inpresiorane nama, našom igrom na početku utakmice. To se odrazilo na konačan rezultat. Sa tim iskustvom ući će rasterećenije i probaće kombinovanom odbranom da poremete naš napad“, rekao je Adžić.

On je istakao da će duel u Lajpcigu biti dobro iskustvo u pripremi četvrtfinala.

„Vjerujem da ćemo sve to prevazići i da ćemo nastaviti da pobjeđujemo. Dobro je što smo ranije došli u Lajpcig i imaćemo vremena da se adaptiramo na neubičajan termin meča“, kazao je Adžić. On je kazao da se zdratstveni bilten popravlja i da će posljednji trening odraditi kompletni. 

Budućnost je prvi međusobni duel u Podgorici dobila 28:21 (16:7). Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i remijem, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova. U Glavnoj rundi, osim Lajpciga, dva puta savladala je Dinamo 25:18 i 26:18, a jednom Krim 23:20. Lajpcig je bio drugoplasirani u A grupi, sa četiri pobjede i dva poraza. U Glavnoj rundi, nakon startnog trijumfa protiv Vardara, doživio je tri uzastopna poraza. Utakmica u Lajpcigu počeće u 14 sati.

Portal Analitika