Turizam

Bez idejnog rješenja za kompleks „Delfin“

Nakon detaljne analiza svakog rada, razmjene mišljenja i stavova članova komisije, konstatovano je da nijedan rad nije zadovoljio sve tražene uslove konkursa za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela „Delfin“, da bi se izdvojio kao prvorangirani, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Bez idejnog rješenja za kompleks „Delfin“
Portal AnalitikaIzvor

U cilju valorizacije postojećih potencijala i projektovanja sadržaja kojim će se povećati stepen kvaliteta turističkih usluga,30. decembra 2014. godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma je raspisalo konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela „Delfin“, u Herceg Novom. Investitor za izradu konkursnog rješenja i izgradnje objeta je kompanija „CARINE“ d.o.o. iz Podgorice.

- U drugom krugu glasanja odlučeno je da drugu nagradu ravnopravno podijele dva rada, pod šiframa „Mlado_od_delfina“ i „58125822“. Za doprinos u istraživačkom radu, u cilju savladavanja specifičnosti same lokacije i programskog zadatka, odlučeno je da treću nagradu ravnopravno podijele radovi pod šiframa „Sky05“, „Retro“ i „2518“, dok su radovi pod šiframa „Iruka“ i „Viktorija“ otkupljeni – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma će, kako navode,  naknadno organizovati i izložbu radova.

- Druga nagrada i novčani iznos od 8.000 eura dodjeljena je za rješenje pod autorskom šifrom 58125822;  autori:AIM studio d.o.o. Podgorica, Ivan Milošević; saradnici: Danilo Drobnjak i Bojan Đonović i za idejno rješenje pod autorskom šifrom: Mlado_od_delfina; autor: Andrej Mitrović; saradnici: Marina Nikočević i Anja Marković. Treća nagrada u novčanom iznosu od 4.000 eura dodjeljena je Srđanu Marloviću, Maji Dragišić i Milanu Božić; saradnici: Milica Milosavljević, Jelena Kesić, Emina Muratović, Katarina Crljenica, 3D model: Ljubiša Bogićević, Marku Stijepčeviću, Dejanu Milanoviću i Srđanu Tadiću; saradnici: Biljana Janjušević i Anja Bezmarević – navodi se u saopštenju.

Izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja imaza cilj proširenje luksuznog turističkog kompleksa hotela „Delfin“ dodatnim sadržajima za sport i rekreaciju, kao i smještajnim kapacitetima, koji će doprinijeti valorizacijii povećanju kvaliteta prostora, te povećanju ekskluzivnosti ponude i stvaranju uslova za cjelogodišnje funkcionisanje turističkog kompleksa.

Na konkurs je pozvano 16 učesnika, od kojih je 12 prihvatilo poziv, a pristiglo je ukupno 7 radova. Nakon pregleda konkursne dokumentacijekonstatovano je da svi radovi ispunjavaju propozicije Konkursa.Od učesnika na konkursu se očekivalo da arhitektonsko oblikovnim rješenjem naprave odgovarajući prostorni i funkcionalni kvalitet objekta, uz postizanje ambijentalne i pejzažne usklađenosti.

Predsjednik žirija je bio Nebojša Adžić, arhitekta, dok su članovi žirija bili Rina Ivančević iSlavica Ukropina,građevinski inženjeri,  Stanko Zloković, ekonomista i Slobodan Bobo Popović, arhitekta.

Konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela „Delfin“ se prvi put raspisuje u skladu sa članom 60a Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Nagrađeno rješenje postaje sastavni dio Prostornog plana opštine Herceg Novi, odnosno, izvršni organ donosi odluku kojom usvojeno urbanističko, tj. urbanističko-arhitektonsko rješenje, po sprovedenom javnom konkursu, predstavlja sastavni dio planskog dokumenta i na osnovu istog se izdaju urbanističko-tehnički uslovi za izradu tehničke dokumentacije.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.