Društvo

GARDAŠEVIĆ: Zavijane putnike spašavali smo šest sati

Komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić Veselin Gardašević kazao je za Portal Analitika da je jučerašnje spašavanje 41 putnika iz dva zavijana kombija na putu Nikšić- Šavnik – Žabljak bilo teško jer je nevrijeme bilo strašno. Spasavanje je trajalo punih šest sati, od 15,30 do 21,30, kazao je Gardašević, dodajući da su oni evakuisali putnike iz vozila koje je bilo na oko šest kilometara od raskrsnice prema Jasenovom Polju i Šavniku, a druge, zaglavljene u tunelu, šavnički vatrogasci.
GARDAŠEVIĆ: Zavijane putnike spašavali smo šest sati
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Gardašević precizira da su oni poveli dva svoja vozila iz nikšićke službe, a vatrogasci iz Šavnika poveli su svoj čistač i motorne sanke. 

sluzba1

„Do magistrale smo putnike prebacivali sa naša dva vozila. Išli smo šest puta po njih. Bilo nas je sedam iz službe, a poziv za spasavanje dobili smo iz Podgorice iz Sektora za vanredne situacije“, precizira Gardašević.

gardasevic

U tunelu je kaže, pored kombija, bilo i sedam-osam malih vozila. Sagovornik Portala Analitika kaže da su tek jutros izvukli zavijani kombi, a da su vitlovima izvlačili i snjegočistač Crnagoraputa koje je bilo skliznulo sa saobraćajnice.    

sluzba2aluzbadabas

(Foto: Janko Vučić, Služba zaštite i spašavanja Nikšić)

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Markovic Nikola
06.03.2015. 16:44

a sta su cekali ovi iz Direktorata vanrednih situacija do 15,30??? Jesu li oni uopste znali sta se desava u Crnoj Gori? Sve lici na ponasanje iz 2012 te

0
0