NATO

Povećanje podrške NATO rezultat aktivnijeg odnosa DPS-a

Podrška građana ulasku Crne Gore u NATO povećala se za pet odsto, zbog aktivnijeg odnosa Demokratske partije socijalista (DPS) prema tom značajnom pitanju, saopšteno je iz te partije.
Povećanje podrške NATO rezultat aktivnijeg odnosa DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, centralna tema organa DPS na svim nivoima je doprinos jačanju javne podrške članstvu Crne Gore u NATO, u susret pozivu koji se sa ministarskog nivoa Alijanse očekuje do kraja godine.

„Procenat povećanja podrške za oko pet odsto za veoma kratko vrijeme, prema svim posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, rezultat je i aktivnijeg odnosa DPS prema ovom značajnom državnom pitanju“, poručili su iz DPS.

Kako su naveli, među članovima te partije nema dilema oko tog prioritetnog opredjeljenja državne politike.

„Uz puno saznanje i svijest o tome da u NATO ulazi društvo i država, a ne partije i pojedinci, potencira se uvjerenje da će DPS odigrati presudnu ulogu i u ostvarenju ovog državnog cilja, kao što je imala i u procesu mirne obnove crnogorske državnosti“, smatraju u DPS-u.

Iz te partije su kazali da je ispunjavanje obaveza iz NATO agende, nakon Samita u Velsu, sastavni dio svakodnevnog političkog djelovanja članstva i partijskih organa.

U DPS ističu da će vrh te stranke preduzeti dalje mjere da se održi dobar tempo aktivnosti, kako bi Crna Gora u susret donošenju odluke o pozivu za članstvo ispunila sve zadatke koji od nje zavise.

Iz te partije najavili su da će, pored drugih aktivnosti, u najskorije vrijeme organizovati proširene sjednice opštinskih odbora na kojima će biti analizirana dosadašnja iskustva i definisati dalji pravci, radi obezbjeđenja maksimalne podrške DPS-a integraciji Crne Gore u NATO.

„DPS je otvoren i za razmjenu iskustava s drugim parlamentarnim partijama i svim političkim subjektima koji podržavaju evroatlantske integracije“, zaključuje se u saopštenju te partije.

Portal Analitika