Muzika

Prodigy na Sea Dance festivalu!

Najtraženiji i najznačajniji svjetski elektronski sastav The Prodigy, u srijedu 15. jula nastupiće na Jazu i uveličaće ovogodišnju proslavu osvajanja istorijske titule Nnajboljeg evropskog festivala za Sea Dance! Premijerni nastup je ujedno i svjetska ekskluziva za Crnu Goru, jer će The Prodigy u okviru svjetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svjetskim festivalima, saopštili su organizatori.
Prodigy na Sea Dance festivalu!
Portal AnalitikaIzvor

Šesto studijsko izdanje pod nazivom „The Day Is My Enemy“ izlazi 30. marta i naslijediće album „Invaders Must Die“, sa kojim su uspjeli da obore sve rekorde i četvrti put zaredom osvoje prvo mjesto britanske liste albuma, što je rijetko kom bendu uspjelo. U četvrt vijeka dugoj muzičkoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 miliona albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po neverovatnoj euforiji koju nose.

Sea Dance festival će se ove godine naći rame uz rame sa najvećim svjetskim festivalima na kojima će The Prodigy nastupiti, kao što su britanski giganti T in the Park i Isle of Wight, najmasovniji nemački događaji Rock Am Ring i Rock Im Park, australijski Future Music, belgijski Rock Werchter, španski Benicassim i mnogi drugi. Nakon 2013. godine, kada su oborili rekord posjete glavne bine Exit festivala sa oko 40.000 euforičnih fanova, očekuje se da The Prodigy na prvom nastupu u Crnoj Gori postave novi rekord na Jazu posle Madonne i Rolling Stonesa. 

06prodigy2
Portal Analitika