Politika

Vučinić ipak za proteste

Poslanik Demokratskog fronta i lider novofromirane Radničke partije Janko Vučinić kazao je u izjavi za Portal Analitika da Demokratski front nije odustao od protesta i da intenzivno rade na onome što je zaključeno na sjednici predsjedništva DF-a.
Vučinić ipak za proteste
Portal AnalitikaIzvor

- I dalje radimo intenzivno na organizaciji protesta. Nije tačno da Demokratski front odustao od protesta – rekao je Vučinić u kratkoj izjavi za Portal Analitika.

Zaključcima sa sjednice Predsjedništva DF konstituenti su zaduženi da pripreme teren za eventualno oraganizovanje masovnih antivladinih protesta.

Današnja Pobjeda je objavila da su konstituenti Demokratskog fronta  i pored zaključaka Predsjedništva tog saveza još uvijek nijesu počeli sa posjetama svojim odborima u crnogorskim opštinama.

Mogućnost da ne bude protesta prvi je nagovijestio član Predsjedništva Milan Knežević koji je ranije kazao da po pitanju uličnih okupljanja treba čuti glas naroda.

"Zato je veoma značajno da građani Crne Gore daju jasan odgovor i iskažu spremnost da sprovedemo zajedničku ideju u djelo. U svakom slučaju, kao politički lideri, moramo biti spremni da preuzmemo odgovornost, jer se to od nas očekuje, ali i da prihvatimo mišljenje naroda, koliko god nam se ono ne sviđalo", rekao je Knežević.

Sa organizacijom protesta nije saglasan ni lider tog saveza Miodrag Lekić, koji je zbog privatnih obaveza ranije napustio posljednju sjednicu Predsjedništva. 

Portal Analitika