Društvo

CGES: Andrijevica, Plav i Gusinje do 12 sati će dobiti struju, Vilusi i dalje bez napajanja

Portparolka Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Nada Pavićević kazala je za Portal Analitika da očekuje da će područja Andrijevice, Plava i Gusinja do 12 časova dobiti struju. Zbog kvara na dalekovodu Nikšić-Bileća trenutno su i Vilusi bez napajanja električnom energijom.
CGES: Andrijevica, Plav i Gusinje do 12 sati će dobiti struju, Vilusi i dalje bez napajanja
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Zbog izuzetno loših vremenskih uslova na sjeveru Crne Gore, distributivna konzumna područja Andrijevice, Plava i Gusinja su bez električne energije. Kvar je nastao uslijed ispada 110 kW dalekovoda sa kojih se napaja trafostranica 110 na 35 kW Andrijevica“, objašnjava sagovornica Portala Analitika.

Pavićević navodi da su dalekovodne ekipe CGES-a od rane zore na terenu kao i da daju svoj maksimum kako bi sanirali posljedice kvara na pomenutom dalekovodu.

„Kada se kvar ukloni stvoriće se uslovi za uredno napajanje električnom energijom pomenutih područja. Po posljednjim prognozama ekipa sa terena to se očekuje negdje do 12 časova“, tvrdi portparolka pomenute kompanije.

Sagovornica Portala Analitika kaže da je zbog nevremena koje ne jenjava došlo do kvara i na 110 kW dalekovodu Nikšić-Bileća, te da su zbog toga Vilusi ostali bez napajanja strujom.

„Izvinjavamo se potrošaćima i molimo ih da imaju razumijevanja za novonastalu situaciju“, zaključuje portparolka CGES-a Nada Pavićević.

K.Ć.

Portal Analitika