Društvo

CRVENI ALARM: Danas i sjutra jak sjeverac i mećava, od nedjelje razvedravanje

Meteorolozi za danas prognoziraju jak sjeverni vjetar i mećavu, a od nedjelje razvedravanje i stabilizaciju vremenskih prilika.
CRVENI ALARM: Danas i sjutra jak sjeverac i mećava, od nedjelje razvedravanje
Portal AnalitikaIzvor

“Danas i u subotu, u južnim i centralnim predjelima umjereno do potpuno oblačno, u petak prijepodne ponegdje sa slabim padavinama, a na sjeveru pretežno oblačno sa snijegom i čestom pojavom mećave. Tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, na jugu promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, duže tokom ponedjeljka i utorka, na sjeveru umjereno do pretežno oblačno, uz povećanu oblačnost moguća je rijetka pojava slabog snijega. Vjetar umjeren do jak, povremeno na udare veoma jak i olujni, sjeverni i sjeveroistočni, tokom nedjelje u slabljenju. Temperatura vazduha u padu, naročito na sjeveru zemlje, a od nedjelje postepeno u blagom porastu”, navodi se u saopštenju Zavoda za hidrometeorologju i seizmologiju. I danas je u sjevernim i centralnim predjelima Crne Gore na snazi crveni alarm, što znači velike vremenske nepogode.

Na Žabljaku,  čije slike objavljujemo, je jutros u sedam sati izmjereno 156 centimetara sniježnog pokrivača. Sniježni pokrivač u Kolašinu iznosio je 80, Plavu 65, Andrijevici 55, Šavniku 54, Pljevljima 49, Plužinama 42 i Bijelom Polju 40 centimetara.

P.Z.

Portal Analitika