Fudbal

"Čarobnjak" izabrao idealni tim

Fudbalski ''čarobnjak'' Brazilac Ronaldinjo izabrao je tim snova, ujedno i prokomentarisao svaki njegov izbor.
"Čarobnjak" izabrao idealni tim
Portal AnalitikaIzvor

Na golu je Đanluiđi Bufon.

"Mnogo je dobrih golmana, ali on je neuporediv. Svi imaju dobre i loše trenutke, ali niko ne traje tako dugo kao Bufon", rekao je Ronaldinjo.

Desni bek je zemljak Kafu.

"On je čovjek koji je najviše puta oblačio dres Brazila. U takvoj konkurenciji je to podvig. Bio sam mnogo srećan kada je osvojio LŠ sa Milanom, bilo bi nepravedno da neko takve klase ne trijumfuje u najvažnijem takmičenju".

Štoper je Džon Teri.

"Igrali smo velike utakmice protiv Čelsija, kada sam bio u Barseloni. Protiv njega je teško igrati, a vidi se da je pravi lider i koliko znači za tim".

Tu je naravno i Paolo Maldini, čovjek koji je pet puta osvojio titulu prvaka Evrope.

"O njemu ne treba trošiti riječi, igrali smo zajedno, i jedan protiv drugog, on je među najboljim defanzivcima svijeta svih vremena. I još nešto, kada je imao loptu u nogama, delovao je kao vezni igrač, a ne štoper".

Lijevo je, pogađate, Roberto Karlos.

"I da ništa drugo nije radio, samo da je izvodio slobodne udarce vrijedjelo bi ga držati u timu. A uz sjajne slobodnjake, on je bio jedan od najboljih lijevih bekova u ovom vijeku i veoma značajan za Real u Ligi šampiona".

Zadnji vezni je Klod Makalele.

"On je činio sigurnima i štopere i napadače, i one iza i ispred njega. Koliko puta sam gledao, nikada nije odigrao loš meč, u njega ste uvijek mogli da se pouzdate. Zlata vrijedan igrač".

Tu je i Lampard.

"Frank Lampard je bio fantastičan, uvijek smo ga željeli u Barseloni, ali jasno Čelsi nikada nije ni pomišljao da ga pušti. Impresivan igrač, a ono što me oduševljava je broj golova koje je dao kao vezni fudbaler".

Kaka je u timu, ali Kaka iz Milana.

"Nije se snašao u Realu, ali ja ga pamtim iz vremena u Milanu. Tada je par godina bio najbolji igrač na svijetu. U to vrijeme nije ga bilo moguće zaustaviti".

Mjesta ima i za Mesija.

"Ni za čim ne žalim, osvojio sam sve. Samo mi je krivo što nijesmo duže igrali zajedno u Barseloni. Riječi nijesu dovoljne da opišu tu magiju".

Tijeri Anri mu je takođe bio saigrač.

"Noćna mora za odbranu, brz, jak, sa osjećajem za igru. Zajedno smo bili u Barseloni, malo je nedostajalo da odem u Njujork zbog njega. Fantastičan napadač".

I na kraju Ronaldo.

"Moj idol, na kraju sam uz njega osvojio svjetsku titulu. Gotovo je nevjerovatno da nije osvojio Ligu šampiona, ali ne mijenja stvar, najkompletniji napadač svih vremena, i budite sigurni da se takav neće više pojaviti", dodao je na kraju Brazilac za svog uzora.

Portal Analitika