Abiznis

UNIQA: Rast premije osiguranja u svim oblastima

Uprkos nepovoljnim kretanjima na tržištu i nestabilnoj mikro i makroekonomskoj situaciji, preliminarni podaci za 2014. godinu ukazuju na pozitivan trend razvoja UNIQA osiguranja koja je zauzela drugu tržišnu poziciju na tržištu osiguranja u Crnoj Gori. Ukupna bruto fakturisana premija UNIQA-e u 2014.godini iznosila je 11.725.524 eura, što predstavlja 16,21 odsto tržišnog učešća, saopšteno je Portalu Analitika iz tog osiguravajućeg društva.
UNIQA: Rast premije osiguranja u svim oblastima
Portal AnalitikaIzvor

UNIQA je ostvarila ukupan rast premije osiguranja u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu u skoro svim oblastima i to osiguranje života 17,46%, kasko osiguranje 13,97%, osiguranje od nezgode 50,91%, putno zdravstveno osiguranje 8,13%, obavezno osiguranje motornih vozila 4,01%, granično osiguranje 18,24% i zdravstveno osiguranje 43,36 procenata. UNIQA je od ulaska na crnogorsko tržište prepoznata kao moderna kompanija koja osluškuje potrebe svojih klijenata i nalazi načine da inovativnim pristupom kreira usluge prilagođene njihovim potrebama. Za nas je to podstrek da nastavimo da se razvijamo i da se mijenjamo, jer samo na taj način možemo da svakodnevno osvajamo povjerenje građana Crne Gore. Godina pred nama svakako će biti izazovna, ali vjerujem da sa dobrim timom može da nastavimo da unapređujemo našu industriju’’, istakla je Nela Belević, izvršna direktorica UNIQA osiguranja.

Na tržištu osiguranja u Crnoj Gori prisutno je devet osiguravajućih kuća. I dalje, dominantno učešće imaju neživotna osiguranja sa 82,66 odsto, dok životna osiguranja imaju tržišni udio od 17,34 odsto.

"Kada je UNIQA u pitanju, trend intenzivnog razvoja proizvoda i prilagođavanja potrebama klijentima, posebno u oblastima zdrastvenog i životnog osiguranja nastavljen je i u 2014. godini", zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
b broker
06.03.2015. 12:57

A pita li ih ko kako to posluju sa gubitkom vec 7 godina ???

0
0