Društvo

Donacija Sosiete ženeral banke Institutu za bolesti djece KCCG

Povodom Međunarodnog praznika žena, Societe Generale banka Montenegro će sredstva namijenjena osmomartovskim poklonima donirati Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore, najavljeno je iz te finansijske institucije.
Donacija Sosiete ženeral banke Institutu za bolesti djece KCCG
Portal AnalitikaIzvor

Donacija je opredijeljena za kupovinu  špric - pumpe za Odjeljenje anestezije i reanimacije IBD-a.  Odjeljenje anestezije i reanimacije IBD-a do sada nije imalo špric - pumpu za kontinuirano davanje intravenskih lijekova. Špric-pumpa isporučuje računarski kontrolisano tačnu i preciznu količinu intravenskog anestetika u dječiji organizam. Ovom savremenom i jednostavnom metodom sistema davanja intravenskih lijekova omogućiće se precizna i bezbjedna kontrola anestezije. Njenom preciznošću se izbjegava da se pacijentu da manja doza lijekova u anesteziji, od potrebne, a time i mogućnost da se pacijent probudi tokom hirurške intervencije. Takođe, upotrebom špric-pumpe onemogućeno je predoziranje lijekova, koje za svoju posljedicu ima produženo buđenje iz anestezije.

"Societe Generale banka Montenegro već tradicionalno sa svojim zaposlenima nastoji da bude odgovoran član crnogorskog društva i doprinese humanitarnim aktivnostima.  Ova donacija ima za cilj poboljšanje uslova života za djecu, odnosno uslova liječenja u Institutu za djecu", ističe se u saopštenju banke.

Portal Analitika