Finansije

Koliko će koštati izmjene Zakona o PIO: Žugić čeka Boškovića

Ministarstvo finansija čeka dodatne, odnosno kompletne podatke Ministarstva rada i socijalnog staranja da bi saopštilo koliko će izmjene Zakona 0 PIO, koje je parlament usvojio protekle nedjelje, koštati državu.
Koliko će koštati izmjene Zakona o PIO: Žugić čeka Boškovića
Portal AnalitikaIzvor

“Nakon što Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedi više podataka i nakon što se izvede tačna računica, Ministarstvo finansija će dati svoje mišljenje o ovom zakonskom tekstu”, saopštili su Pobjedi iz Ministarstva finansija u odgovoru na pitanje koliko će koštati penzionisanje stečajaca na osnovu Prijedloga zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usvojen na predlog poslanika DF-a Janka Vučinića.

Pobjeda je i Ministarstvu rada i socijalnog staranja početkom sedmice poslala pitanja kada će imati kompletnu analizu na koliko se tačno "stečajaca“ odnose ove izmjene i koliko će to okvirno koštati. Ministarstvo je upitano i zašto se nije izašlo sa kompletnim podacima, kako je bilo obećano, do kraja februara i zašto se umjesto toga izašlo samo sa podacima Zavoda za zapošljavanje koji nijesu bili dovoljni. Odgovor Ministarstva rada Pobjeda još nije dobila.

U Fondu PIO, kako je za Pobjedu početkom ove sedmice ocijenio direktor Dušan Perović, smatraju da će biti neophodan rebalans budžeta zbog ovog zakona.

“Vruć krompir je prebačen Ministarstvu finansija, koje mora kroz rebalans budžeta da da odgovor kako naći novac. Jer, nema ni mogućnosti projekcije dodatnih izvornih prihoda”, kazao je Perović koji tvrdi da slijedi udar na Fond PIO i penzijski sistem.

 
 
 
Portal Analitika