Finansije

Koliko će koštati izmjene Zakona o PIO: Žugić čeka Boškovića

Ministarstvo finansija čeka dodatne, odnosno kompletne podatke Ministarstva rada i socijalnog staranja da bi saopštilo koliko će izmjene Zakona 0 PIO, koje je parlament usvojio protekle nedjelje, koštati državu.
Koliko će koštati izmjene Zakona o PIO: Žugić čeka Boškovića
Portal AnalitikaIzvor

“Nakon što Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedi više podataka i nakon što se izvede tačna računica, Ministarstvo finansija će dati svoje mišljenje o ovom zakonskom tekstu”, saopštili su Pobjedi iz Ministarstva finansija u odgovoru na pitanje koliko će koštati penzionisanje stečajaca na osnovu Prijedloga zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usvojen na predlog poslanika DF-a Janka Vučinića.

Pobjeda je i Ministarstvu rada i socijalnog staranja početkom sedmice poslala pitanja kada će imati kompletnu analizu na koliko se tačno "stečajaca“ odnose ove izmjene i koliko će to okvirno koštati. Ministarstvo je upitano i zašto se nije izašlo sa kompletnim podacima, kako je bilo obećano, do kraja februara i zašto se umjesto toga izašlo samo sa podacima Zavoda za zapošljavanje koji nijesu bili dovoljni. Odgovor Ministarstva rada Pobjeda još nije dobila.

U Fondu PIO, kako je za Pobjedu početkom ove sedmice ocijenio direktor Dušan Perović, smatraju da će biti neophodan rebalans budžeta zbog ovog zakona.

“Vruć krompir je prebačen Ministarstvu finansija, koje mora kroz rebalans budžeta da da odgovor kako naći novac. Jer, nema ni mogućnosti projekcije dodatnih izvornih prihoda”, kazao je Perović koji tvrdi da slijedi udar na Fond PIO i penzijski sistem.

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Zakon
06.03.2015. 17:39

Zakon je zakon, koliko kosta da kosta. Pravna država smo i ne mogu sada ministri da odlučuju hoće li se nesto primijeniti ili ne.

0
0
C Cake
06.03.2015. 13:00

Naplatati zaostali dug obveznika doprinosa, jer naplativost Fonda Pio je manja od 60%,makar za nekoliko procenata.Dužnici su u vlasništvu velike imovine,zašo se njihova imovina na oglas ne proda,kao krediti korisnika koji ne vraćaju kredit?Matematika ova nema nepoznatih.

0
0
P PARTIJA PENZIONERA-PUPI
06.03.2015. 09:47

PUPI JE uradio ovaj Zakon.Vlada iznosi proizvoljne podatke,po našoj računici finansijski iznos za te ljude na godišnjem nivo po našem Zakonu nije mogao proći 1.milion eura.Pa svi koji primaju na Zavodu za zapošljavanje 70 eura imaće penziju ispod 100 eura.Mašinski inžinjer sa 33 godine penz.osiguranja iz B.Polja ima penziju 143 eura. Kako ima para za stanove,uvećane penzije i 40% i otpremnine za ljude iz DB-a,Policiju,E TO NEĆE UGROZITI FINANSIJE.Penzije za radnike oko 120 eura će napraviti polom.MANITE SE DEMAGOGIJE.

0
0
A Anonimno-294633669
06.03.2015. 07:48

Nemojte Boškovića zamarati sa ovakvim pitanjima. Čovjek ima druge brige.

1
1