Društvo

Nikšić-Šavnik: Svi putnici evakuisani

Putnici koji su se zadesili u tunelu na planini Vojnik evakuisani su i obezbijeđen im je smještaj i hrana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Nikšić-Šavnik: Svi putnici evakuisani
Portal AnalitikaIzvor

 Kako je rečeno, službenici Direktorata za vanredne situacije cijelog dana pratili su situaciju na ugroženim područjima i preduzimali sve neophodne aktivnosti u cilju spašavanja osoba i imovine.

„Akcije su se ogledale u davanju instrukcija za uspostavljanje i rad opštinskog tima za vanredne situacije u opštini Herceg Novi, organizovanju evakuacije ugroženih lica u mjestu Glavačke kuće u opštini Kotor, u saradnji sa službama zaštite i spašavanja opština Kotor i Budva i Regionalnim Centrom iz Bijele (RCUD)“, piše u saopštenju.

 Naveli su da su evakuisane i osobe iz zavijanih vozila, na putu Jasenovo polje u tunelu Vojnik.

„U toku je i akcija spašavanja koju Direktorat koordinira na lokaciji Vjeternik kod Veruše, gdje je zavijano vozilo sa osam odraslih putnika i četvoro djece. U toku je spašavanje putnika u vozilima na putnim pravcu Podgorica – Lijeva Rijeka“, kazali su iz MUP-a.

 Oni su, zbog posljedica obilnih sniježnih i kišnih padavina apelovali na sve građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put.

„Smatramo neophodnim naglasiti da je u narednom periodu neophodno poboljšati aktivnosti na čišćenju magistralnih puteva, kao i na povećanju svijesti građana o neophodnosti razmjene informacija sa nadležnim službama za spašavanje“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m milojica
06.03.2015. 07:38

Koji direktorat za vanredne situacije, nije ih bilo nidje citav dan, pa se sad peru.

1
0