Region

Šarić: Spreman sam da iznesem odbranu, ali neću sada

Pljevljak Darko Šarić, optužen za pranje 22 miliona eura u Srbiji, odbio je da iznese odbranu na suđenju koje je danas nastavljeno u Specijalnom sudu.
Šarić: Spreman sam da iznesem odbranu, ali neću sada
Portal AnalitikaIzvor

Suđenje je nastavljeno izvođenjem pisanih dokaza Tužilaštva, a na pitanje sudije Siniše Petrovića da li želi da iznese odbranu Šarić je odgovorio negativno.

“Spreman sam, ali neću sad. Krenuću kad Tužilaštvo završi sa iznošenjem dokaza, kako bih imao dva dana zaredom za iznošenje odbrane i da je ne bih prekidao“, rekao je Šarić.

Na suđenju su govorili i advokati odbrane, koji su istakli da Tužilaštvo nije dokazalo optužnicu, odnosno nije dokazalo da je Šarić novcem zarađenim od trgovine drogom kupovao društvena preduzeća.

Oni su čak ironično rekli da na ovaj način Tužilaštvo uvodi krivično djelo trošenja novca.

Šarić bi odbranu mogao da iznese u aprilu.

Ovo je jedan od dva procesa koja se protiv Šarića vode u Specijalnom sudu. U prvom  je optužen za trgovinu drogom, odnosno za šverc 5,7 tona kokaina, dok je u drugom procesu optužen da je novcem zarađenim od narkotrafikinga kupovao državna preduzeća.

Izvor: b92.net

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.