Društvo

Medenica: Nema opravdanja za duga suđenja

Ne može biti opravdanja za duge sudske procese, posebno u slučajevima ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i glavnog urednika "Dana" Duška Jovanovića, kazala je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.
Medenica: Nema opravdanja za duga suđenja
Portal AnalitikaIzvor

"Ne može biti opravdanja pogotovo u slučaju ubistva inspektora Šćekića, jer da toliko puta u raznim instancama teče postupak i da se ukidaju odluke ne može se naći opravdanja. Jednostavno nije ispoštavano suđenje u razumnom roku, što je velika šteta za samu žrtvu i njihove porodice, kao i za optužene“, navela je Medenica gostujući u emisiji “U centar” na TVCG.

Upitana da li zna za neku zemlju u svijetu u kojoj se za ubistvo policajca sudi deset godina, Medenica je kazala da je u tom procesu bilo greški.

"Bez obzira na sve, sudije takve greške nijesu smjele da dozvole. One su evidentne i te sudije su podnijele ostavke“, kazala je ona.

Medenica je navela da optuženi u aferi „Košljun“, kao i u slučaju inficiranih beba iz Bijelog Polja, odlaskom na posao ignorišu institucije koje vode te postupke i, kako je rekla, iritiraju javnost iako im zakon omogućava da rade.

"Trebamo dati šansu da nadležne institucije dođu do istine, a ne da iritiramo javnost time što ćemo se pojaviti na poslu. Nekada to nije bio slučaj, svi koji su bili u sudskim postupcima bili su privremeno udaljeni sa posla“, kazala je Medenica.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimno-952295936
06.03.2015. 11:03

A kako onda ima opravdanja ovako duga njena karijera na najvišim tužilačkim i sudskim funkcijama.Orilo-gorilo ona je na vrhu.Možda smo a i da ne znamo osuđeni na 20 godina strogog njenog opstajanja na vrhu.

0
0
T Trn
06.03.2015. 08:13

Ako ne znaju kako da ubrzaju suđenja neka pitaju Upravni sud koji je Džomiću presuđivao u roku jedenog dana da može da ostane u CG i na miru pjeva "Sprem te se, sprem te, četnici!"

3
0
A Anonimno-1553270633
05.03.2015. 22:43

Izgleda da m ja predsjednica suda, ne ona, kija godinama pi sefovom nalogu vedri i oblaci. Ovo je u istoj onoj ravni u kojoj Radjenovic obavlja duznost. To jest duboki nemoral. Alimsasvim dolikuje DPSu

1
0
D DRAGAN,JOVO,MIĆO
05.03.2015. 22:00

TUŽILAC JE OBEĆAO TOTALNU OBNOVU KADRAKADRA,JER SA OVIM TUŽIOCIMA NI KOKOŠINJAC NE MOŽE SE SRURUŠITI,A KAMOLI MILIONI DA SE VRATE OD LOPOVA I MAFIJE.Red je da Stanković odmah podnese ostavku.Čovjek pred bolnicom ubije čovjeka na nosilima,13 ljudi vidi sve,na sudjenju samo su vidjeli ruku.KAKVA IRONIJA MOJA DOBRA I POMALO POŠTENA VESNA.OSTAVKA-NAJPOŠTENIJE.

0
0
P PENZIONERI-BIVŠE SUDIJE-TUŽIOC
05.03.2015. 21:55

MOLIMO VAS GOSPODJO PODNESEITE OSTAVKU,ODMAH. MOLIMO MINISTRA PRAVDE DA PODNESE OSTAVKU NOĆAS. MOLIMO TUŽIOCA DA SE MAKNE NI ON NE MRČI,TREBAJU NAM HRABRI,STRUČNI I ODGOVORNI KADROVI DA BI SE POČELO SA POGLAVLJEM 23 I 24.SA VAMA GOSPODJO ŽIVIMO U ZABLUDI,A PORESKI OBVEZNICI TRPE ,NEMA REZULTATA,NEMA NI PARA.OTIMAJ OD MAFIJE GOSPODJO,NO ONI SUZA VAS KUMOVI I DOBRI MOMCI.

0
0