Svijet

Putin: Bar se ne uništavaju gradovi

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je nakon susreta sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Moskvi da se sporazum iz Minska mora poštovati.
Putin: Bar se ne uništavaju gradovi
Portal AnalitikaIzvor

Putin je rekao da je situacija u Ukrajini i dalje teška, ali i da je dobro što nema više borbi niti poginulih, kao i da je zadovoljan time što je prestalo uništavanje gradova.

On je dodao da poštovanje sporazuma iz Minska otvara mogućnost dijaloga između Kijeva i Donjecka.

"Mi dijelimo stav da sukobljene strane u Ukrajini moraju striktno poštovati sporazum postignut 12. februara u Minsku", kazao je Putin, javila je agencija Tass.

Italijanski premijer Renci je poslije susreta sa Putinom istakao da je "glavni prioritet borba protiv onih koji žele da unište vrijednosti na kojima su zasnovana naša društva, pri čemu je prijetnja terorizma i vjerskog fanatizma posebno opasna", prenijela je Ansa.

Renci je takođe rekao da je veoma značajno istaći da sporazum iz Minska predstavlja odlučan korak naprijed koji omogućava strategiju za prekid sukoba i nalaženje rješenja u Ukrajini, izvjestila je Ansa.

Na početku posjete Moskvi, Renci je ranije danas položio cvijeće na most gdje je prošle sedmice ubijen ruski opozicioni političar Boris Njemcov, prenijela je agencija Rojters.

Izvor: b92.net

Portal Analitika