Društvo

Formiran novi sindikat Željezničke infrastrukture

Održana je osnivačka skupština novog sindikata Željezničke infrastrukture Crne Gore koji će ubuduće djelovati u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) kao reprezentativne nacionalne sindikalne centrale.
Formiran novi sindikat Željezničke infrastrukture
Portal AnalitikaIzvor

Ideja o formiranju novog sindikata na nivou Željezničke infrastrukture Crne Gore sazrela je i realizovana u trenutku kada je oko 240 zaposlenih potpisalo incijativu za formiranje novog sindikata i pristupnicu o dobrovoljnom članstvu.

"Razlog formiranja novog sindikata leži u činjenici ogromnog nezadovoljstva velikog broja zaposlenih dosadašnjim radom postojećeg sindikata, kao i u želji da se u narednom periodu posvećeno i iskreno bore za što bolji ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih i unaprijede socijalni dijalog sa poslodavcem. Kao članica Unije slobodnih sindikata Crne Gore, novi sindikat će aktivno učestvovati u svim aktivnostima koji su u cilju zaštite interesa i prava svih zaposlenih i građana", navodi se u saopštenju USSCG.

Delegati Osnivačke skupštine, njih 115, usvojili su pravila o radu novog sindikata, te na demokratski način izabrali rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Draganom Miranovićem.

"U narednom mandatnom periodu novi sindikat će se truditi da svojim radom opravda povjerenje svih potpisnika pristupnica o dobrovljnom članstvu i onih koji će tek postati članovi, a zadovoljstvo zaposlenih biće prioritet novog sindikata u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika