Društvo

BABOVIĆ: Lift nije jedini problem u bolnici "Danilo Prvi"

Nevjerovatno šta jedan ljekar koji je dao Hipokratovu zakletvu iznosi da bi sebe i svoju odgovornost opravdao, iznoseći kao partijski perjanik neistine i optužujući kolegu učeći ga šta je etika, a još gore šta je moral. Upravo zbog toga je sistem i došao na ove grane, ističe se u reagovanju člana GO Pozitivne Mihaila Babovića na navode direktora cetinjske bolnice "Danilo Prvi" Ivana Gazivode.
BABOVIĆ: Lift nije jedini problem u bolnici "Danilo Prvi"
Portal AnalitikaIzvor

"Jedno je tačno, a to je da ste van svih pravila i normativa u funkciji trećeg mandata direktora bolnice i da ste za to vrijeme vašeg rukovođenja mogli stvoriti i dobaviti tri lifta, a ne jedan. Na taj način ste mogli obezbjediti elementarne uslove rada u bolnici, a ne da zbog vaše improvizacije iznosite neistine u javnost i prebacujući na kolege pokušavate da pravdate sebe i svoju odgovornost. Vaše izjave se kose sa etičkim kodeksom, stoga nije dobro da nekoga drugog učite, a još manje imate prava da se pozivate na 140 godina tradicije u bolnici Danilo I, koja je stala sa vašim mandatima.Kao odgovorna osoba, koja je dio sistema, radi javnosti podsjećam da je pacijent u cetinjskoj bolnici zbrinut hirurški nakon 30-ak minuta na hirurškom odjeljenju, jer se čekala Gorska služba spasa da pacijenta iznese na hirurgiju, kako bi se zbrinuo I adekvatno  dijagnostikovao. Trebalo bi da znate da hirurzi ne mogu da operišu pod "svjetlima grada", možda vi i vaša etika to možete, al je to neozbiljna priča u stručnoj javnosti. Takođe, bilo bi lijepo da ste se Gorskoj službi zahvalili na vrijeme, a ne nakon tri dana, nego razumijemo, te noći Vas nije bilo na licu mjesta da pokažete etiku i etičnost na dijelu, iako ste očigledno iz prikrajka  "štopali" vrijeme. Ono što je neozbiljno jeste da lift za transport najugroženijih pacijenata u toku godine ne radi 100 dana i to zna svo osoblje bolnice i to  ne možete negirati.Neshvatljivo je sa kakvim se sve problemima i pojedincima nosi zdravstveni sistem, i stoga su neophodne korjenite promjene, kako ljudi koji su na prvoj liniji odbrane života nebi snosili posljedice improvizovanog sistema.   

Takođe, da ste platu primali po GKU i bili skromniji u trošenju goriva odavno bi bolnica "Danilo I" imala lift, koji nije jedini problem u bolnici "Danilo I", naveo je Babović.

Portal Analitika