Abiznis

RABRENOVIĆ: Uskoro zakon koji će zabraniti obmanjujuće oglašavanje

Ministarstvo ekonomije priprema poseban zakon koji se, pored ostalog, odnosi na obmanjujuće oglašavanje, kazao je za Antenu M pomoćnik ministra Jovo Rabrenović.
RABRENOVIĆ: Uskoro zakon koji će zabraniti obmanjujuće oglašavanje
Portal AnalitikaIzvor

- Tokom ove godine će u Direktoratu za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije, biće napisan novi Zakon o zabrani komparativnog i obmanjujućeg oglašavanja. Ta oblast biće temeljnije obrađena i biće definisane vrste oglašavanja koje se takođe zakonom zabranjuju i koje su kažnjive po oglašivače.

Rabrenović navodi da će na taj način biti potpuno zaokružena oblast obmanjujućeg oglašavanja, te da će zakon biti usaglašen sa najnovijim direktivama.

Do tada, sagovornik podgoričkog radija ističe da su Zakonom o zaštiti potrošača precizno definisane oblasti kojima je naglašena zabrana pojedinih vrsta oglašavanja, posebno proizvoda i usluga koje mogu da dovedu potrošače u zabludu. 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p potrošač
06.03.2015. 10:57

trudiš se momče, nemam zamerke, svakim danom lepo je videti da se neko istinski zalaže za potrošače. Kvalitetan dečko i lep dečko.

0
0
g gradjanin
05.03.2015. 23:02

Ovo je jedini covjek iz mimistarstva ekomomije koji se pojavljuje u javnost. Ostali se dobro kriju, za sada je bar njegov ra d transparentan.

1
0
g gledalac
05.03.2015. 13:23

svaka čast Rabbrenovicu

1
0