Muzika

Dejvid Gilmor u Puli, ulaznice od sjutra u prodaji

Dejvid Gilmor (David Gilmour), najpoznatiji kao pjevač i gitarisat grupe "Pink Floyd", najavio je za septembar nastupe u Velikoj Britaniji i Evropi, koji će pratiti izlazak njegovog četvrtog studijskog albuma, koji je za sada bez imena.
Dejvid Gilmor u Puli, ulaznice od sjutra u prodaji
Portal AnalitikaIzvor

Posljednja turneja Gilmora bila je 2006. godine povodom izlaska platinastog albuma "On An Island", koji se odmah popeo na vrh službene top liste u Velikoj Britaniji.

Turneju ove godine započinje u rimskom amfiteatru – Areni u Puli 12. septembra, a nastavlja je u nekim od najlepših gradova i dvorana. Osim Pule, nastupiće dva puta u Italiji - u Firenci i Veroni, i po jednom u Francuskoj (Oranž) i Njemačkoj (Oberhauzen). Nakon toga na red dolaze tri večeri u Londonu u čuvenom "Royal Albert Hall"-u, 23, 24. i 25. septembra.

Ulaznice za koncedrt u Areni u Puli biće u prodaji od sjutra od 11 sati - baš na Dejvidov rođendan. Cijene ulaznica su od 38 eura i najjeftinije su na turneji. Mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima i sajtovima Eventima.

Dejvid Gilmor vratio se u vrh top listi albuma s prošlogodišnjim izdanjem "Pink Floyda" "The Endless River", prvog u 20 godina. Album je postigao platinasti status širom svijeta, srušio sve rekorde u narudžbinama preko britanske stranice Amazona i postao najbrže prodavani vinil album 2014. godine.

Portal Analitika