Društvo

DŽOMIĆ: Vratiću se čim završim neke obaveze

Vratiću se u Crnu Goru čim završim ranije preuzete obaveze, kazao je za Dnevne novine protojerej stavrofor Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Velibor Džomić.
DŽOMIĆ: Vratiću se čim završim neke obaveze
Portal AnalitikaIzvor

Pravnici koje je taj list kontaktirao jedinstveni su u ocjeni da Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da postupi po obavezujućem rješenju Upravnog suda po kojem je Džomiću dozvoljen privremeni boravak u Crnoj Gori.

- MUP je nedavno donio odluku da Džomić napusti Crnu Goru, pošto je ANB procijenila da on predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost. Međutim, nakon žalbe na rješenje MUP-a, Upravni sud je donio rješenje po kojem Džomić može privremeno da boravi u Crnoj Gori, do okončanja postupka pred tim sudom. Ipak, policija ga je prije petnaestak dana spriječila da uđe preko graničnog prelaza Vraćenovići, na osnovu usmene naredbe koja je, po ocjeni poznavalaca prava, nezakonita - piše podgorički list.

Džomić za Dnevne novine ističe da će se vratiti u Crnu Goru čim završi ranije preuzete obaveze. On je podsjetio da je Upravni sud bio dovoljno jasan oko njegovog boravka u Crnoj Gori, tako da nema nikave smetnje za njegov povratak.

S tim su saglasni i pravnici sa kojima su DN razgovarale, koji ističu da MUP mora da poštujesudsku odluku. Prema ocjeni advokata Gorana Rodića, MUP mora da dozvoli boravak Džomića u Crnoj Gori kako je je to naloženo rješenjem Upravnog suda, te dodaje da je ovaj slučaj poprimio karakter ličnog sukoba. Slično mišljenje ima i advokat Vladan Bojić koji ističe da MUP mora da poštuje izvršno rješenje Upravnog suda.

Portal Analitika

Komentari (14)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bobane Bg..
05.03.2015. 21:53

...ovo tvoje naratanje-neodoljivo potsjeća na "naratu" oko onoga "proeuropskoga propisa"-Crne Gore-da (ne)smije brez grdila-da goni i kažnjava američke državjane priikom uhićenja u izvršenju nedjela ratnih i drugih zločina-na terioriji Crne Gore! Nota bene,koju ti "zamišljaš" kao onu "Islamsku državu na Bliskom istoku"-u kojoj je zakon-izvršitelj onaj nož u rukama maskiranog "advokata" i žrtve u "crvenu togu -od grla do maloga prsta na nozi? Počini-junače sa terazijske bolandže-đe se merite u dokolici- vi "virtuelni crnogorci"-porekla iz ovih krša-pitaj gospoda boga kojega pasaaaa?

0
0
L L Dbeeeec....
05.03.2015. 21:44

...esli li u ovaj milet ukalkuliso i onije tvojije naslijeđenije 7,2%-preo one rabote?

0
0
J Jovan
05.03.2015. 16:37

Zar Bobane ovaj g Radulovic cijih smo se presuda nagledali i naslusali (onih kao...kuca gori a baba kosu ceslja ) i koji je konacno posao u zasluzenu penziju ,nije i sam trebao prouciti cl Zakona 43 i 44 koje ste naveli .Nakon toga je mogao i da se konsultuje sa nekim ,da li je starije kokoska ili jaje kad sam to vec ne zna .Koliko je puta on ponistio taj izgon Dzomica .Ja stvarno ne znam sta je po srijedi i niko od nas to ne zna ,no valjda zna onaj ko je donio tu odluku. Medjutim Dzomic se i prije presude Upravnog suda po Podgorici hvalio kakva ce biti ta odluka.On je jedan drustven covjek koji bez opterecenja sjedi sa svojim neistomisljenicima i sprda se MUP-u i drzavnim organima znajuci kakva ce biti odluka Up. suda.

0
0
B Boban Bg
05.03.2015. 13:01

Prestanak prava na stalno nastanjenje Član 44 Strancu prestaje pravo na stalno nastanjenje, ako: 1) mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja ili mjera bezbjednosti protjerivanja; 2) se utvrdi da se stranac iselio iz Crne Gore ili neprekidno boravio duže od jedne godine u inostranstvu, a o tome nije obavijestio nadležni organ; 3) mu je otkazano stalno nastanjenje; 4) se odrekao od stalnog nastanjenja, danom izjave o tome; 5) je stekao crnogorsko državljanstvo. Rješenje o prestanku stalnog nastanjenja iz stava 1 tačke 2 ovog člana donosi nadležni organ. Rješenje se može donijeti i bez prethodne izjave stranca. Protiv rješenja iz stava 2 ovog člana može se izjaviti žalba Ministarstvu u roku od tri dana od dana prijema rješenja. O žalbi iz stava 4 ovog člana odlučuje Ministarstvo, u roku od osam dana od dana prijema žalbe. Đe je tu nadležnost Upravnog suda pravnici???? Isto je sve i privremeni boravak. Dakle, ZA ŽALBE JE JEDINO NADLEŽNO MUP A NE UPRAVNI SUD!

4
0
B Boban Bg
05.03.2015. 12:58

Kakvi su jadni pravnici koje su konsultovale DN. Pročitajte zakon o strancima koji kaže u članu: 43. Otkazivanje stalnog nastanjenja Član 43 Strancu kome je odobreno stalno nastanjenje u Crnoj Gori otkazaće se boravak, ako: 1) je pravosnažno osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti; 2) to zahtjevaju razlozi bezbjednosti, javnog poretka ili zaštite životne sredine; 3) se utvrdi da postoje razlozi za poništenje stalnog boravka; 4) je dao lažne podatke o svom identitetu ili prikrio okolnosti koje su od značaja za izdavanje odobrenja. Na otkazivanje boravka shodno se primjenjuju odredbe člana 38 st. 2 i 3 ovog zakona. Isto je i za privremeni boravak.

5
1
r rogoje
05.03.2015. 12:20

Predlazem Rodicu, Bojicu i ostalim pravnim expertima da pokusaju da udju recimo u USA ako imaju zabranu od strane bezbjedonosne agencije pa makra i sa punim koferom sudskih pa da vide kako ce proci. presuda

6
0
r rogoje
05.03.2015. 12:20

Predlazem Rodicu, Bojicu i ostalim pravnim expertima da pokusaju da udju recimo u USA ako imaju zabranu od strane bezbjedonosne agencije pa makra i sa punim koferom sudskih pa da vide kako ce proci. presuda

8
1
V Vladimir
05.03.2015. 11:44

Mogu oni da postuju rjesenje Upravnog suda koliko hoce ali u ovom slucaju se ANB pita i ako oni kazu da nema ulaska onda nema.

8
1
M MILOJKO
05.03.2015. 11:36

nemoj se vratiti ostani đe si

4
2
A Anonimno-192261360
05.03.2015. 11:31

Opusti se Džoma.Ovdje više niko za tebe ne pita.Potrajaće to malo.Nego pusti CG probaj da zakučiš kakvu katedru u Beogradu.Mislim da takvu naučnu veličinu Srbi neće ni pustiti da predaje u Podgorici a da njihova djeca ostanu neuka.

7
2
Đ Điđa
05.03.2015. 10:57

Nije nikakva trka, ne žuri, samo polako.

5
2
L L Dabanović
05.03.2015. 10:57

Da je DPS pun poroda dojučeranje mileti govori to-da bi odavno država bila pravna i evropska. Ovako u zdravlje crnogorskog i državnog predśedništva đe caruje porod dojučeranje raje/mileti sve čine da natrće Crnogorce da-rob 'ebe slobodara i spsitelja. PS: Garantujem dok je ove mileti u DPS i u predśedništvo crnogorske vlade i države da crnogorsko stanovništvo/građani neće gledat pravnu i evrropsku državu.

5
3
N Nećeš se vratiti!
05.03.2015. 10:41

ALOOO! ANB je procijenila da on predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost!!! Nema toga Upravnoga suda koji se smije petljati u Nacionalnu bezbijednost! Jer da to mogu raditi Sudovi, ni jednoj državi na svijetu ne bi trebala Agencija za NACIONALU bezbijednost! Ili ćemo ličiti na cijeli uređeni svijet, đe se zna ko kosi a ko vodu nosi, ili nas neće biti. A možda je ovakvim sudovima koji prkose bezbijednosti države to i cilj zajedno sa nekima u vladajućoj strukturi. Probudite se vrijeme je da se odbranimo od svih neprijatelja koji apokaliptično jašu na slobodu i čast Crne Gore.

12
2
m mihter
05.03.2015. 10:07

Bole,polako pravo u Lopatnicu,vrati se na korito gdje si počeo "mutiti"vodu,ako te prime,jer nijesi po dobru upamćen,pa budi njima Otac Džoma. Nemaju takvog.Zavičaj te zove Oče Velibore ostavi se tuđih zavičaja..Amin!

11
1