Društvo

DŽOMIĆ: Vratiću se čim završim neke obaveze

Vratiću se u Crnu Goru čim završim ranije preuzete obaveze, kazao je za Dnevne novine protojerej stavrofor Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Velibor Džomić.
DŽOMIĆ: Vratiću se čim završim neke obaveze
Portal AnalitikaIzvor

Pravnici koje je taj list kontaktirao jedinstveni su u ocjeni da Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da postupi po obavezujućem rješenju Upravnog suda po kojem je Džomiću dozvoljen privremeni boravak u Crnoj Gori.

- MUP je nedavno donio odluku da Džomić napusti Crnu Goru, pošto je ANB procijenila da on predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost. Međutim, nakon žalbe na rješenje MUP-a, Upravni sud je donio rješenje po kojem Džomić može privremeno da boravi u Crnoj Gori, do okončanja postupka pred tim sudom. Ipak, policija ga je prije petnaestak dana spriječila da uđe preko graničnog prelaza Vraćenovići, na osnovu usmene naredbe koja je, po ocjeni poznavalaca prava, nezakonita - piše podgorički list.

Džomić za Dnevne novine ističe da će se vratiti u Crnu Goru čim završi ranije preuzete obaveze. On je podsjetio da je Upravni sud bio dovoljno jasan oko njegovog boravka u Crnoj Gori, tako da nema nikave smetnje za njegov povratak.

S tim su saglasni i pravnici sa kojima su DN razgovarale, koji ističu da MUP mora da poštujesudsku odluku. Prema ocjeni advokata Gorana Rodića, MUP mora da dozvoli boravak Džomića u Crnoj Gori kako je je to naloženo rješenjem Upravnog suda, te dodaje da je ovaj slučaj poprimio karakter ličnog sukoba. Slično mišljenje ima i advokat Vladan Bojić koji ističe da MUP mora da poštuje izvršno rješenje Upravnog suda.

Portal Analitika