Društvo

STATIS: Neistinama pokušavaju da uruše konkurenciju

Kampanja koju posljednjih sedmica protiv mene vode Vijesti, kroz svoj takozvani Centar za istraživačko novinarstvo, prvenstveno ima za cilj da našim medijima i meni lično kao svojim najvećim konkurentima nanesu poslovnu štetu, ocijenio je Petros Statis, vlasnik Pobjede i Dnevnih novina.
STATIS: Neistinama pokušavaju da uruše konkurenciju
Portal AnalitikaIzvor

On je najavio da do sada nije tužio Vijesti, niti vršio pritisak na njih bilo koje vrste, ali će sada iskoristiti svoje pravo da se branim svim dozvoljenim pravnim sredstvima.

- Koliko su pisanja Vijesti objektivna, naveo je, govore sljedeće lako provjerljive činjenice: protiv mene se ne vodi bilo kakav krivični postupak, kako u ili van SAD. Ni lično ni poslovno nijesam povezan sa slučajem koji se u SAD vodi protiv gospodina Pola Fua. U navedenom slučaju ja nijesam čak ni svjedok, a još manje okrivljeni, što Vijesti indirektno žele dokazati. Gospodin Pol je moj prijatelj i nakon njegovog zadržavanja, komunicirao sam sa njim kao prijatelj, pri čemu je i Vlada SAD-a utvrdila da je ovaj slučaj sasvim nepovezan sa mojom ličnošću i sa mojim poslovanjima. Štaviše, sama vlada SAD potvrdila je da nijesam uključen u istragu i da ni u kom slučaju ne postoji potreba ili interes da sa mnom obave razgovor. Koliko je meni poznato, gospodin Fua nije osuđen ni za šta. Naprotiv, obavješten sam da je već jedan američki sudija presudio da dokazi protiv njega nisu legalno prikupljeni i samim tim su neprihvatljivi. Smiješne su interpretacije o tome kako imam pristup Interpolovoj bazi kad je ta o kojoj govore dostupna na internetu (www.interpol.int) - naveo je Statis.

Istakao je da je Vijestima njegova medijska grupa najveća konkurencija i da zato već četiri puta u desetak dana objavljuju neistine i falsifikovane informacije kojima apsolutno izvrću kontekst, manipulišu, pogrešno zaključuju, odnosno orkestrirano vode antikonkurentsku kampanju.

- Nijesu mi dozvolili da odgovorim na bilo šta od iznesenih tvrdnji, nego su nakon objavljenog serijala neistina zatražili intervju. Sada je kasno da ispravljaju grešku na taj način - istakao je Statis i dodao da mora da naglasi da u ovom trenutku moja grupa radno angažuje više od 500 ljudi u Crnoj Gori i podsjetio da oni koji ga "nezakonito napadaju da zapravo napadaju i sve ove ljude koji rade u njegovim kompanijama".

- Imajući sve u vidu jasno je da Vijesti žele da me predstave negativno jer sam im glavni medijski konkurent. U životu nijesam bio ni pod kakvom istragom niti sam ikad osuđivan, a do sada sam trpio jako mnogo neistina o sebi iz ove medijske grupacije - istakao je Statis.

Javnosti, naglasio je, treba da bude upitno u cijelom slučaju je zašto Vijesti ovoliko žestoko napadaju svog konkurenta preko takozvanog Centra za istraživačko novinarstvo koji su upravo oni formirali. U njegovom odboru sjede urednici i osnivači Vijesti, a osnivač Fondacije CIN su televizija i novine Vijesti.

- Zar nije logično da istraživanja sprovode u sklopu svojih medija, a ne u sklopu fondacije? Upravo ovdje se radi o sumnjivim postupcima koje bi oni trebalo da objasne. I sve to bio bi njihov problem da kao sredstvo ne koriste neistine i manipulacije protiv konkurencije što je zabranjeno zakonom - istakao je Statis i zaključio da ovi nezakoniti napadi neće spriječiti njegove planove da nastavi da investira u ovu zemlju u oblasti medija i hotelskog biznisa.

Foto: dubrovniknet.hr

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimno-1537356533
05.03.2015. 10:56

Neka Restise smiri se.U protivnom će ti vezati Vanju ili Daliborku i onda si udunuo.Protiv njih ni Ban Ki Mun ne pomaže.

3
0
O O2
05.03.2015. 10:48

Glavni medijiski konkurent,sa Pobjedom?!Hahahahahahahahahah

2
0
A Anonimno-1322390407
05.03.2015. 09:35

Vijesti su katastrofa, a i ti si sumnjiv kad ti je Drecun prvi saradnik.

0
0