Svijet

UN: Gubici od katastrofa do 300 milijardi dolara godišnje

Svjetski ekonomski gubici od prirodnih katastrofa, poput zemljotresa, poplava, suša i ciklona, godišnje dostižu od 250 do 300 milijardi dolara, navodi se u izvještaju Ujedinjenih nacija, a prenosi Blic.
UN: Gubici od katastrofa do 300 milijardi dolara godišnje
Portal AnalitikaIzvor

U dokumentu Kancelarije za smanjenje rizika od katastrofa UN­-a procjenjuje se da bi ulaganje šest milijardi dolara godišnje u napore za smanjivanje opasnosti od prirodnih katastrofa spasilo svijet od gubitka barem 360 milijardi dolara u narednih 15 godina.

- Ovaj izvještaj je poziv na buđenje zemljama kako bi povećale ulaganja u pametna rješenja za osnaživanje sistema za odbranu od katastrofa - rekla je predstavnica te kancelarije UN-a Margareta Valstrem.

Ona je dodala da će to biti glavna tema treće Svjetske konferencije o smanjenju rizika od katastrofa koja se održava u Japanu od 14. do 18. marta.

Izvor: Blic (blic.rs)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.