NATO

Marković-Krusti: Podrška Kipra evroatlantskim ciljevima Crne Gore

Dobri politički odnosi Crne Gore i Kipra dodatan su podstek osnaživanju konkretnije podrške Kipra crnogorskim evrointegracionim ciljevima, ali i produbljivanju saradnje dvije zemlje na planu ekonomije - saopštila je ambasadorka Republike Kipar Nafsika Krusti na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem.
Marković-Krusti: Podrška Kipra evroatlantskim ciljevima Crne Gore
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorka Krusti je pohvalila uspjeh koji je Crna Gora postigla na planu integracija u EU i NATO, naročito na usaglašavanju zakonodavstva u poglavljima 23 i 24 sa pravnom tekovinom Evropske unije, kao i na izgradnji i jačanju održivog institucionalnog okvira u čijoj je nadležnosti implementacija novih zakonodavnih rješenja.

Potpredsjednik Marković je istakao da pregovarački pristup koji je baziran na otvaranju najzahtjevnijih poglavlja, iako zahtjevan, na samom početku obezbjeđuje da reforme što prije doprinesu ne samo ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta, već i poboljšanju standarda života svakog građanina, budući da je jačanje vladavine prava i pravne sigurnosti ključni preduslov ekonomske stabilnosti i prosperiteta.

Na sastanku je bilo riječi i o globalnim izazovima na planu bezbjednosti i očuvanja mira, koji zahtijevaju zajednički i snažan odgovor. Istaknut je i značaj što skorije evropske integracije cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Portal Analitika