Politika

Lukšić u radnoj posjeti SAD-u

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće od 5. do 11. marta u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je Portalu Analitika iz MVPEI.
Lukšić u radnoj posjeti SAD-u
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Lukšić će se u Njujorku susresti sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom i predsjedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Samom Kutesom.

U okviru radne posjete Njujorku, potpredsjednik Vlade učestvovaće i na Tematskoj debati na visokom nivou „Unaprjeđenje rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena i djevojčica kroz transformativnu Post-2015 razvojnu agendu“.

Takođe, razgovaraće sa crnogorskom dijasporom u Njujorku a održaće i predavanje na Međunarodnom institutu za mir.

Tokom radne posjete Vašingtonu, potpredsjednik Lukšić će se susresti sa pomoćnicom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Stejt Departmentu Viktorijom Nuland. Pored bilateralnh susreta sa predstavnicima administracije, predviđeni su i susreti u Kongresu kao i obraćanje u Atlantskom savjetu SAD.

Posjeta će biti prilika da se razmijene mišljenja o bilateralnoj saradnji i da se ukaže na napredak Crne Gore u evropskim i evroatlantskim integracijama, sa posebnim osvrtom na napredak ka članstvu u NATO.

Portal Analitika