Abiznis

Radnici će razgovarati sa kupcem Instituta Igalo

Predstavnici Sindikalne organizacije Instituta Igalo imaće prilku da potencijalnom kupcu ovog zdravstveno tustičkog centra, International Wellnes group, predoče svoje zahtjev i u direktnom kontaktu sa njim dobije garancije za poštovanje kolektivnog ugovora i ostalih zahtjeva, prenosi Radio Jadran.
Radnici će razgovarati sa kupcem Instituta Igalo
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Sindikalne organizacije Instituta, Vuko Šabović, za Radio Jadran kaže da je takav dogovor danas postignut tokom sastanka sa predsjednikom Tenderske komisje, Brankom Vujovićem.

"Dobili smo obećanje da će potencijalni kupac kada dođe da prezentira plan investicije čelnicima vlasti i javnosti u Herceg Novom biti organizovan i sastanak sa članovima Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Instituta. Tako ćemo u direktnom kontaktu, bez posrednika, tražiti garancije za zahtjeve koje smo predočili svima proteklih dana", kazao je Šabović.

Prema riječima Šabovića, nagovješteno je da bi sastanak sa potencijalnim kupcem IWG, mogao biti upriličen veoma brzo u Institutu.

Izvršni odbor Sindikata je još 26. februara uputio zaključke Tenderskoj komisiji povodom prodaje većinskog paketa akcija Instituta Igalo zaintersovanoj International wellnes grupi, uz zahtjev za dobijanje garancija o ispunjavanju tenderskih uslova u pisanoj formi.

Sindikat Instituta je dostavio sedam zaključaka, odnosno zahtjeva, koji se odnose na poštovanje kolektivnog ugovora, socijalnog programa, boljeg standarda radnika i njihovih beneficija, namirivanja duga komapnije prema Sindikatu.

Organizovanje javne prezentacije mogućeg investitora IWG i njegovih planova ulaganja i viđenja socijalnog programa usaglašeno je juče na sastanku predstavnika Opštine Herceg Novi i predsjednika Tenderske komisije, Branka Vujovića.

Portal Analitika