Društvo

JPU „Zagorka Ivanović“: Dobro i efektno iskorišćena donacija

Ambasador Japana u Crnoj Gori Masafumi Kuroki boravio je danas u posjeti Javnoj predškolskoj ustanovi „Zagorka Ivanović“ na Cetinju.
JPU „Zagorka Ivanović“: Dobro i efektno iskorišćena donacija
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta, kojoj su, uz rukovodstvo, vaspitni kadar i djecu, prisustvovali i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, pomoćnica ministra prosvjete u Vladi Crne Gore Vesna Vučurović, upriličena je povodom nedavne donacije Vlade Japana JPU „Zagorka Ivanović“.

Ambasador Kuroki podsjetio je kako je Vlada Japana u proteklom periodu cetinjskom vrtiću donirala oko 90.000 eura, što je iskorišćeno za obnovu stolarije, namještaja i dijela krovne konstrukcije na objektu JPU „Zagorka Ivanović“.

On je istakao i kako je danas dogovorena donacija Vlade Japana Osnovnoj školi „Njegoš“ u visini od 70.000 eura, koja će biti namijenjena u svrhu sanacije dijela inventara.

Tokom posjete, gradonačelnik Bogdanović zahvalio je ambasadoru Kurokiju na podršci Cetinju, kao i obrazovnim ustanovama iz našeg grada. Takođe, gradonačelnik Bogdanović i ambasador Kuroki razgovarali su o mogućnostima u pogledu buduće saradnje.

- Donacija Vlade Japana zahvaljujući kojoj je vrtić „Zagorka Ivanović“ dobio novu stolariju i inventar, uz rekonstrukciju dijela krova, primjer je posvećenosti – prije svega našim najmlađim sugrađanima, a potom i čitavoj Prijestonici. Uz to, jako mi je drago što je upravo danas potpisan još jedan ugovor - i to onaj između Ambasade Japana i OŠ „Njegoš“.

Vjerujem da, vođeni primjerom ovih donacija, možemo reći da ulaganje u najmlađe, a time i ulaganje u našu budućnost, predstavljaju najisplativiju investiciju. U skladu sa tim, ovom prilikom želim iskazati i posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je i Prijestonica Cetinje u proteklom vremenu bila u potpunosti posvećena Predškolskoj ustanovi „Zagorka Ivanović“, te je iza nas već niz uspješnih inicijativa i projekata - kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Ambasador Kuroki zaključio je kako je donacija cetinjskom vrtiću „dobro i efektno iskorišćena“.

- Nadam se da su svi zadovoljni što smo malo uspjeli da poboljšamo uslove rada. Drago mi je sto čujem da gradonačelnik Bogdanović i Ministarstvo prosvete takođe čine puno za skole u ovom gradu. Naše mogućnosti su ograničene, ali nadam se da će pomoći da se poboljšaju uslovi za djecu na Cetinju. Ne treba naglašavati koliko je obrazovanje važno, jer djeca su naša budućnost – istakao je on.

Pomoćnica ministra prosvjete Vesna Vučurović takođe je zahvalila ambasadi Japana na vrijednoj donaciji.

- Iz godine u godinu, sve smo ponosniji što je nas socijalni milje bogatiji za vrijedne donacije. Otud, nadam se da ćemo se naredne godine opet družiti u Osnovnoj školi „Njegoš“, u kojoj smo danas potpisali novu donaciju, a za dvije godine možda i u OŠ „Lovćenski partizanski odred“ – naglasila je ona.

Direktorica JPU „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović zahvalila je na donaciji Vladi Japana, kao i na aktivnoj podršci Prijestonici Cetinje i Ministarstvu prosvjete.

- Naš objekat izgrađen je davno, vrijeme je učinilo svoje, ali donacije poput ovih zaista predstavljaju pravi dar za nas. Sada naša djeca dolaze u objekat koji im pruža mnogo bolje uslove, na čemu smo zahvalni Vladi Japana - zaključila je ona.

U okviru današnje posjete, djeca iz Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ upriličila su umjetnički program.

Portal Analitika