NATO

ĐUKANOVIĆ: Olandova izjava nije revizija politike NATO proširenja

Premijer Milo Đukanović poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u I da će poziv za vojni savez dobiti krajem ove godine.
ĐUKANOVIĆ: Olandova izjava nije revizija politike NATO proširenja
Portal AnalitikaIzvor

Na skupu koji je organizovala Američka privredna komora "Crna Gora-otvoreno sa premijerom", Đukanović je rekao da u stavu francuskog predsjednika Fransoa Olanda nije prepoznao namjeru da se politika proširenja NATO-a revidira pozivom Crnoj Gori. Podsjetio je da je važan dio sadržajnog razgovora sa Olandom bila upravo ambicija Crne Gore da tokom ove godine dobije poziv za NATO.

„Veoma respektujemo da Crna Gora nije sama na planeti i da sve što se događa na geopolitičkom planu opredjeljuje nešto što su važne globalne politike, uključujući politiku proširenja NATO-a“, kazao je Đukanović, ističućí da je NATO "veoma odgovorno saopštio svoj plan u Kardifu", koji znači da do kraja 2015. godine ministri inostranih poslova zemalja članica NATO-a procijene da li je Crna Gora ispunila tražene uslove za upućivanje poziva.

Đukanović smatra da je na samitu u Kardifu napravljen propust što Crnoj Gori nije upućen poziv za članstvo

“Može to biti naš subjektivan sud, ali sud zajednice čiji dio želimo da budemo je da ove godine moramo dodatno da radimo kako bismo krajem 2015. dobili poziv za članstvo. Crna Gora veoma vrijedno radi na ispunjavanju uslova i veoma optimistično očekujemo poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO do kraja 2015. Nijesmo iz stavova Olanda niti bilo kog drugog visokog zvaničnika zemalja članica NATO-a preoznali namjeru da se revidira taj dio poltike NATO-a, vezano za proširenje, pozivom Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Paunovic
04.03.2015. 15:57

https://www.youtube.com/watch?v=3qe1fdMokLo

3
0
O Oland - Milo
04.03.2015. 15:19

OLAND: Odbiti zahtjeve za pristup NATO-u 3.03'15god. MILO: poziv za vojni savez (ce mo) dobiti krajem ove godine. 4.03'15 god.

3
4
A A je li REKA,
04.03.2015. 15:11

A je li vi reka na usput jos sto, hahahahahaha E moji duQljani ,ovo je MILO priredbu zbog vas NAPRAVIJO: ." poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u I da će poziv za vojni savez dobiti krajem ove godine...

3
5
S Sudbina moj TATA,
04.03.2015. 15:32

https://www.youtube.com/watch?v=8GfrELWjAnY&t=13

2
0
N Njegova se ne PORICE,
04.03.2015. 15:09

Sve je MILO RASTUMACIO , Rusofili je li vam sada JASNO kako rece Milo: .." poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u I da će poziv za vojni savez dobiti krajem ove godine..."." poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u I da će poziv za vojni savez dobiti krajem ove godine...." poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u I da će poziv za vojni savez dobiti krajem ove godine... "A njegova se NE PORICE"

3
7
H Hvala premijeru,
04.03.2015. 15:04

Premijer Milo Đukanović poručio je da Crna Gora sigurno korača ka Evropskoj uniji i NATO-u I da će poziv za vojni savez dobiti krajem ove godine. E. HVALA sada mi je LAKSE odahnuo sam ,samo vama VJERUJEMO. Hvala ANALITICI a sto ste cekali do sad , drzali ne u neizvjesnost a mi sve mislili da se odnosi na nas , a kako bi sad onog OLANDA neka pazi kako se izjasnjava da ga POGRESNO ne tumacimo ?

2
3