Turizam

"Budvanska rivijera" na turističkoj berzi u Berlinu

U sklopu priprema za predstojeću turističku sezonu Hotelska grupa ‘’Budvanska rivijera’’ uspješno je započela promotivne nastupe na najznačajnim sajmovima turizma. Nakon sajmova u Beogradu i Pragu hotelska grupa predstavlja svoju ponudu na jednoj od vodećih turističkih berzi svjetske turističke industrije koja se ovih dana održava u Berlinu, u okviru zajedničke promocije Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije.
"Budvanska rivijera" na turističkoj berzi u Berlinu
Portal AnalitikaIzvor

Hotelska grupa ‘’Budvanska rivijera’’je na nedavno završenom sajmu turizma u Beogradu imala vrlo zapažen samostalni nastup gdje je promovisala sajamske akcije za uskršnje i majske praznike i to već od 27 eura u hotelu Castellastva i Slovenska plaža kao i od 29 eura za hotel Palas. Takođe je obezbjedila dodatnih 15 odsto popusta za sve one koji su željeli da rezervišu ljetovanje u nekom od hotela  hotelske grupe. Akcija 15 odsto popusta traje do kraja marta.

Na sajmu turizma Holiday World u Pragu - "Budvanska rivijera", odnosno turističko naselje Slovenska plaža, dobila je priznanja od strane češkog touroperatora Vitkovice tours za prvoklasne usluge pružene u sezoni 2014. Ovo priznanje rezultat je procjene gostiju sa češkog tržišta, kao i stručnjaka iz oblasti turizma. Značaj dodijeljenog priznanja naročito stoji u činjenici da se radi o renomiranom touroperatoru istočne Evrope koji je prisutan na turističkom tržištu već dugi niz godina, na šta je hotelska grupa jako ponosna. 

Berlinska berza koja traje od 4. do 8. marta  okuplja ove godine preko 11.000 izlagača iz 180 zemalja svijeta. Na najprestižnijoj svjetskoj turističkoj berzi HG ‘’Budvanska rivijera’’  predstavlja svoju ponudu u okviru šest hotela. Tokom tri dana boravka predstavnici hotelske grupe imaće susrete sa najzačajnijim tour operatorima koji u objekte "Budvanske rivijere" goste dovode već od aprila (ITS Njemačka, TUI Njemačka, FTI Njemačka , Apollo Skandinavija, Thomas cook - Belgija, Francuska i Njemačka,). 

Ove godine je na ITB sajmu ugovoren nastavak saradnje sa francuskim tour operatorom “Prodintour” za sezonu 2016. u hotelu “Palas”, što će biti jedanaesta godina od kada je hotel Palas u sistemu klub hotela i programa “Sole 3000”. Odmah po potpisivanju ugovora počeće i prodaja aranžmana za sezonu 2016.

Prodintour je najznačajniji partner crnogorske turističke industrije sa francuskog tržišta preko kojeg je prošle godine ostvareno 33.726 noćenja i  dolazaka preko 3000 gostiju te zauzima drugo mjestu po učešću u ukupno ostvarenom prometu hotelske grupe Budvanska rivijere. 

Ova sajamska manifestacija dobra je prilika za susrete sa partnerima iz čitavog svijeta, stare i nove, a i najbolji je pokazatelj trenutnih dešavanja u svijetu turizma i modernih tokova.

Agencijama i tour operatorima sa ovog značajnog emitivnog tržišta predstavljeni su adaptirani hoteli hotelske grupe ‘’Budvanska rivijera’’: hoteli Palas, Castellastva, turističko naselje Slovenska plaža, kao i hoteli Aleksandar, Mogren i Lipka koji pružaju visok kvalitet usluge.  U 2015. godini hotelska grupa Budvanska rivijera je nastavila sa unaprijeđenjem kvaliteta ponude uvođenjem ISO 22000 standarda, kao i nastavkom adaptacije preostalih smještajnih kapaciteta u hotelu Aleksandar.

Prema najavama agencija za dolazak prvih gostiju, planirano je da se pored hotela Mogren i Lipka koji su otvoreni tokom čitave godine, hoteli u sastavu budvanske rivijere otvore već prvog aprila.

Dolaskom prvih gostiju posredstvom agencija Saga i Prodintur hotel Palas će biti otvoren 1. aprila, dok će hotel Castellastva u Petrovcu primiti prve goste francuskog  turoperatora MTO već 10 aprila. Turisitičko naselje Slovenska plaža ove godine biće otvoreno od 20 aprila dok će hotel Aleksandar usljed adaptacije jednog smještajnog bloka se otvoriti oko 15 maja. 

Portal Analitika