Sci/Tech

Zaposleni Facebooka imaju puni pristup profilima svih korisnika

Korisnik Facebooka koji je posjetio sjedište kompanije u Los Anđelesu vidio je nešto jezivo. Jedan od zaposlenih je bio ulogovan na njegov profil bez korišćenja šifre.
Zaposleni Facebooka imaju puni pristup profilima svih korisnika
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nakon popriličnog šoka koji je doživio jedan od korisnika kada je saznao da zaposleni imaju puni pristup njegovom profilu, urednici internet-stranice The Verge su zatražili od kompanije Facebook odgovor na pitanje ko sve ima pristup profilima korisnika popularne društvene mreže, kao i da li čitaju privatne poruke.

U odgovoru kompanije Facebook je navedeno da zaposleni mogu pristupiti profilima bilo kojeg korisnika kako bi održavali profil i rješavali probleme s bagovima. Međutim, kako tvrde iz Facebooka, aktivnosti zaposlenih se prate sve vrijeme. Svaki zaposleni čiji se pristup tuđem profilu učini sumnjivim, dobija otkaz.

"Ne tolerišemo zloupotrebu i nedolično ponašanje, to rezultuje otkazom", poručuju iz Facebooka.

Izvor i foto: klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.