Sci/Tech

Konzula koju je kupilo 20,2 miliona ljudi

Za manje od godinu i po Sony-jeva konzola stigla je do 20 miliona prodatih primjeraka.
Konzula koju je kupilo 20,2 miliona ljudi
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sony je opet objavio kako imaju razloga za slavlje. Njihov ključni proizvod, konzola PlayStation 4 do početka marta se prodala u 20,2 miliona primjeraka, a to znači da je PS4 i najbrže prodavana konzola svih vremena.

Originalnoj konzoli je za ta broj trebalo dvije godine i 8 mjeseci, dok je druga generacija tu cifru ostvarila za godinu i sedam mjeseci.

Poređenja radi, Nintendo Wii U se od novembra 2012. do decembra prodao u 92 miliona primjeraka, a Microsoft je objavio kako su za otprilike godinu dana prodali 10 miliona novih Xboxa One.

Iz Sony-ja su istakli i kako imaju veliki broj proizvoda koji tek treba da izbace na tržište, a koji će biti mamci za nove potencijalne igrače.

Morpheus stiže u prvoj polovini sljedeće godine: Sony je prošle godine predstavio prototip Morpheusa, svojih naočara za virtualnu stvarnost, a na GDC-u su sada rekli kako bi naočare trebalo da se nađu na tržištu u prvoj polovini 2016. Kažu da žele da rade na tome da igrači imaju osjećaj kao da su ušli u svijet igara pa su otkrili i detalje nove verzije prototipa.

Tako sadašnji Morpheus ima veći, 5,7-inčni OLED ekran, FULL HD rezolucije. Bolja je brzina osvježavanja slike, ali i manja latencija što znači da će slika biti prirodnija i brža. Poboljšali su i praćenje položaja kao i cio dizajn.

Izvor: 24sata.rs; foto: b92.net

Portal Analitika