Društvo

PRIJEDLOG: Spičanska svadba kao nematerijalna kulturna baština

Barsko KUD “Jedinstvo” je, nakon više nego uspješne premijere “Spičanske svadbe”, došlo na ideju da pomenuti narodni običaj ponudi Upravi za zaštitu kulturnih dobara za upis u registar nematerijalne kulturne baštine. Kažu da je to naišlo na puno razumijevanje direktorice ove ustanove Anastazije Miranović.
PRIJEDLOG: Spičanska svadba kao nematerijalna kulturna baština
Portal AnalitikaIzvor

“Ovaj običaj je u cjelosti autohton i autentičan kulturni kapital Spiča. Pored tradicionalnih vrijednosti ‘Spičanska svadba’ ima i umjetnički značaj. O njenom umjetničkom dojmu svjedoče brojna priznanja sa festivala na kojima je u prošlosti izvedena, a danas ponajviše posjećenost premijernog izvođenja nakon više od pola vijeka”, kažu u KUD “Jedinstvo”

Kako publika ne bi morala ponovo čekati pola vijeka da vidi pomenuti muzičko-scenski spektakl, prikaz drevnog narodnog običaja, KUD “Jedinstvo” 5. marta u 19 h priprema ponovno izvođenje “Svadbe”.
 
Kupovina ulaznice po cijeni od 5 eura pomoći će dalji rad ansambla.

(barinfo.me)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.