Svijet

VIDEO: Turski avion promašio pistu, umalo se srušio

Avion kompanije Turkish Airlines umalo se srušio nedaleko od aerodroma u Katmanduu, nedaleko od Nepala, a slijetanje putnicima nije uopšte bilo prijatno.
VIDEO: Turski avion promašio pistu, umalo se srušio
Portal AnalitikaIzvor

Erbas A330 je skliznuo sa piste koja je bila veoma klizava nakon dvodnevnih kiša i magle i svoj let završio u polju pored šetališta, prenosi B92

Ipak, prema izvještaju Kontrole leta, letjelica turske kompanije je promašila centralnu pistu za dolijetanje, pokušala da se vrati na putanju, ali je potom sletjela između uzletišta i piste za pripremu polijetanja.

Prednji dio aviona je veoma oštećen, a letjelica je ostala zaglavljena u polju.

Za sada nijesu prijavljene ozbiljnije povrede, a u avionu je u trenutku nesreće bilo 238 ljudi.

Zvaničnici ističu da su loši vremenski uslovi i slaba vidljivost bili uzroci nesreće, međutim, ne navode u kakvom je stanju bila pista i da li je uopšte bilo moguće bezbjedno slijetanje.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.