Politika

Predsjedništvo BiH: Nijesmo dobili pismo Tarnera o Sutorini

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, kao i član Predsjedništva Bakir Izetbegović nijesu dobili pismo iz Vašingtona koje se odnosi na pitanje Sutorine, zvanično je potvrđeno Pobjedi iz pres službe Predsjedništva BiH.
Predsjedništvo BiH: Nijesmo dobili pismo Tarnera o Sutorini
Portal AnalitikaIzvor

"Kabinet Predsjedništva nije dobio nikakvo pismo američkog kongresmena Majka Tarnera vezano za pitanje Sutori ne, niti je iz Ministarstva vanjskih poslova potvrđeno da takvo pismo uopšte postoji. Ne tvrdimo da ono nije posla to, ali ga mi do danas nijesmo dobili", rekli su Pobjedi iz pres službe Predsjedništva.

Pismo je, prema pisanju Vijesti, članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću uputio kongresmen Tarner 25. februara i u njemu naveo da će SAD ukinuti pomoć toj zemlji ukoliko nastavi da potencira pitanje Sutorine.

S druge strane, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije negirao postojanje pisma. On je u izjavi Radiju Antena M rekao da nije imao uvid u sadržaj Tarnerovog dopisa, ali da će ga Predsjedništvo, kad dođe vrijeme, razmotriti. Ivanić je naglasio i da prijeteća pisma nijesu dobrodošla.

Tarner, koji je i predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO, jedan je od osnivača crnogorskog kokusa u američkom Kongresu i snažan zagovornik ulaska Crne Gore u NATO. Američki kongresmen je, prema saznanjima Pobjede, i član bosanskog kokusa.

Portal Analitika