Muzika

Božo Vrećo i Halka oduševili Podgoričane

Skoro dva sata uživala je sinoć podgorička publika u punoj sali KIC-a “Budo Tomović” slušajući Boža Vreća, noviju zvijezdu bosanskog sevdaha i bend Halka.
Božo Vrećo i Halka oduševili Podgoričane
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričani su odlično prihvatili ekscentričnu pojavu mladog pjevača, koji se uz klasičnu, tradicionalnu sevdalinku prepunu emocija, ali u drugačijem, džez čitanju, poigrava i seksualnošću.

Bila je to drugačija sevdalinka, ali odlično izvedena, jer je to osnovni preduslov da se bez rezerve prihvati sve ono što ide uz Vreća i njegovu pojavu, šminku, garderobu, ples u čudnim “krakatim” koreografijama njegove mršave i visoke figure.

Vrećo nesumnjivo ima harizmu, on jeste čovjek pozornice. Ali, ono što ga posebno krasi je toplina komunikacije sa publikom, osmijeh nakon svake tužne i izuzetno ekspresivno izvedene pjesme.

Podgoričani su ga pratili, pjevušili, udarali rukama ritam, povremeno dobacivali kao nekoj odavno poznatoj osobi. I to je ono što Vreća čini zvijezdom – posvećenost, talenat, i neobičan šarm kojim plijeni.

On se šali na račun svoje travestije, ima u njemu nešto od Končite ali, bravura je ono pred čime se skida kapa.          

Sinoć su se čule neke poznate ali odavno neslušane pjesme.  

Nastupili su sa njim gitarista Dino Šukal, basista Edvin Hadžić, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo i bubnjar Anes Beglerbegović. Za kraj je otpjevao a capella crnogorsku pjesmu “Kom planina” u potpuno drugačijem stilu od onog na koji smo navikli.    

Poslušajte snimak sa jednog ranijeg Vrećovog koncerta.

G.B.

 

 

Portal Analitika