Društvo

Tivat: Ukrali mermerne, ostavili šperploče

Uznemirujući i vandalski prizor na groblju Brdišta u Tivtu zatekle su porodice preminulih sa čijih su grobova ukradene dvije velike mermerne ploče.
Tivat: Ukrali mermerne, ostavili šperploče
Portal AnalitikaIzvor

Nepoznati počinioci ukrali su mermerne ploče sa grobova, a ostavili šperploče, što nije prvi put da se desi u ovom gradu, prenosi "Radio Tivat". 

Nakon što je slučaj prijavljen Komunalnom preduzeću koje gazduje gradskim grobljem, direktor tog preduzeća Rade Popović kazao da je to već drugi slučaj krađe i oštećivanja grobova na Brdištima u posljednja dva mjeseca. 

Popović je rekao da su nepoznati lopovi i tokom novogodišnjih praznika pokušali isto na drugim grobovima.

"U tome međutim, tada nijesu uspjeli, pa su na grobnici ostavili oštećene ploče", dodao je on i naveo da je Komunalno preduzeće podnijelo prijavu policiji.

Popović je apelovao na policiju da rasvijetli ovaj događaj i spriječi dalje uzmemiravanje pokojnika na gradskom groblju.

 

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Slobodane,ja te ne krtikujem..
04.03.2015. 22:03

..svakome se može omaći. Jer što se može očekivati od uličara-koji su došli na vlast sa crnogorskijeh (kasnije) krvavih džada? I kad smo kod krađe-otuđenja svetinja-porodićnih grobnica-samo da te uputim na knjigu golootočaninaa Vojislava Strahinje ,puliciste i novinara iz Bara(Crmničanina vrlog-primakao stotoj godini )-u kojoj opisuje kako je jedan vrhunski crnogorski revolucionar- (preko spoljnih s(t)ar(d)a(l)nika-umjetnika sa Golog otoka) sa vojvođanskih švapskih grobova skidao spomenike(mermrne) i sebi i precima u svom selu"obnovio"-poro-dični spomenik-vječno počijevalo? Dakle-krađa svetinja-je svojina,daleko bilo,ovija krajeva? Izgleda tako-zar ne Slobodane?

0
0
G Gospodine Gluščevićuuuu
04.03.2015. 08:28

...lako si mogao bez ovoga upoređnja šahta i ploča sa grobnica!

2
1
S Slobodan Gluščević
04.03.2015. 10:32

Da to si u pravu, zaista ne stoji to poređenje. Ali takođe stoji da su jajare bez srama i obraza, da lupežaju đe stignu i što stignu. Sigurno je samo što je za nebo vezano. Tim sitnim jajarama nesposobnim za lopovluk i pljačku (za što je potrebno imati zeru pameti i kuraži) ništo nije sveto, a prave neizmjerno veće štete od koristi koju mogu zakučiti. Što se može učiniti sa kamenim pločama sa grobnica (njima se pokrivali), đe ih mogu prodati, najvjerovatnije izvoze u zemlje gdje je potražnja za njima, pa nije teško ući u trag tom organizovanom kriminalu.

0
0
S Slobodan Gluščević
03.03.2015. 22:25

Kradu poklopce sa šahti, ploče sa grobnica, ko zna što je sljedeće? Ajde policijo počni raditi svoj posao, da sami građani ne počnu to raditi, a tada neće biti tužilaštva ni suda.

4
0