Politika

Pozitivna: Gradonačelnik Ulcinja da zaustavi prodaju opštinskih resursa

Pozitivna Crna Gora zahtijeva od gradonačelnika Ulcinja i njegovih koalicionih partnera da zaustave prodaju atraktivnih opštinskih resursa, već da iste ponude, na javnom tenderu, investitorima u dugoročni zakup, kako bi se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, a opštinska zemljišta ostala u vlasništvu opštine i njenih građana.
Pozitivna: Gradonačelnik Ulcinja da zaustavi prodaju opštinskih resursa
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Fuada Lameževića, člana Glavnog odbora Pozitivne iz Ulcinja, lokalna vlast je uz saglasnost Vlade, odnosno Ministarstva finansija, raspisala tender za prodaju dvije parcele od po 1.500 kvadratnih metara u atraktivnom naselju Pinješ, a koje je su u vlasništvu opštine.

“Takođe, gradonačelnik  je naložio da se u roku od deset dana sruši objekat bivše samoposluge “Otrantkomerc” i “Roda marketa”, površine od preko 400 kvadratnih metara, u samom srcu Pristana, u blizini  mora, koja je takođe u vlasništvu opštine, kako bi  i tu lokaciju lokalna vlast ponudila na javnu prodaju. Ono što je Vlada primjenjivala u Ulcinju kroz sumnjive privatizacije i prodaju opštinske imovine u poslednjih 25 godina, to sada ubrzanim koracima radi nova koalicina vlast u Ulcinju, pa nije teško zaključiti da je loklalna vlast odličan učenik i saveznik DPS-a u krčmljenju  opštinske imovine. I Vlada i  nova lokalna vlast treba da znaju da opštinska imovina, prema kojoj se odnose na neodgovoran i bahat način, nije njihovo nasledstvo”, ističe se u saopštenju.

Pozitivna Crna Gora zahtjeva  od lokalne vlast da zaustavi prodaju atraktivnih lokacija, već  iste ponudi  investitorima na dugoročni zakup, kako bi se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, a opštinska zemljišta ostala u vlasništvu opštine i njenih građana.

 

 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
a anonimni
04.03.2015. 15:07

Ova Pozitivna se izgubila u prostoru i vremenu

0
0