Crna hronika

Medicinska sestra od oca mrtvorođene bebe tražila pare za sahranu

Policija je protiv Beranke Radmile Piper (56), vršiteljke dužnosti glavne medicinske sestre na Ginekološko–akušerskom odjeljenju Opšte bolnice u Beranama, danas podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj. Kako je saopšteno, sumnja se da je ona 14. novembra prošle godine tražila i uzela 50 eura na ime navodnih troškova sahrane mrtvorođene bebe.
Medicinska sestra od oca mrtvorođene bebe tražila pare za sahranu
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika saznaje, da je Piper novac tražila od oca bebe, tvrdeći da je to iznos koji se daje bolnici za troškove sahrane. Čovjek je, ne znajući procedure dao pare Piper. Slučaj je prijavio policiji kada mu je neko od prijatelja objasnio da troškove sahrane mrtvorođenih beba ne snosi porodica već bolnica i da nije bio u obavezi da bilo kome daje novac.

Policija je danas saopštila da je prijava podnijeta Osnovnom državnom tužiocu u Beranama, u redovnoj proceduri, što znači da Piper nije uhapšena.

- Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da je R. P. počinila krivično djelo na način što je, u svojstvu vršioca dužnosti glavne medicinske sestre na Ginekološko – akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Berane, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj kao i prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja, 14. novembra 2014. godine na nezakonit način, bez pravnog osnova – odluke ili drugog pravnog akta odgovornih lica u ovoj  Javnoj zdravstvenoj ustanovi, od fizičkog lica zahtijevala i preuzela 50 eura na ime navodnih troškova sahrane mrtvorođene bebe - piše u saopštenju.

Dodaje se da je ona time, kako se sumnja, sebi ili drugom pribavila protivpravnu imovinsku korist na štetu porodice od koje je uzela novac.

                                                    

Portal Analitika